Çerkesce dili öğretecek olan anaokulunun ilki İstanbul Levent'te açılıyor. Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği'nin (Çer-Kad) kurduğu okulda, okul öncesi tüm çocuklara yönelik kaliteli bir eğitimin yanı sıra Çerkes çocuklarına da Çerkesce dili eğitimi veriliyor.

Anaokullarını yaygınlaştırmak amacıyla Çer-Kad tarafından düzenlenen Gençlik Balosu 12 Nisan 2014 Cumartesi akşamı Caddebostan'daki Büyük Kulüp'te gerçekleşti.

Gençlerin ve çocukların eğitimi için, sanat, moda, medya ve iş dünyasından Çerkes asıllı birçok ünlüyü bir araya getiren görkemli geceye, katılım büyüktü.

Yüksek öğrenimini tamamlayıp hayata atılmış Çerkes gençlerini buluşturan gecede, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Dernek Başkanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı konuşma yaptı.

Kültürün yaygınlaşması için dil eğitiminin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Avcı, derneğin kuruluşundan bu yana sürdürdükleri "Çerkesçe dil eğitimi de verecek Anaokulu" açma çalışmalarının sonunda meyvesini verdiğini ve ilk anaokulunun, İstanbul Levent'te açılacağını söyledi.