Kuşadası Davutlar Plajı'ndaki Grand Belish Otel'in önünde karaya çıkan bir deniz kaplumbağası, kendi kazdığı yere 42 yumurta yerleştirdi. Yumurtaların korunması için, gündüz binlerce yerli ve yabancı turistin denize girdiği kumsal, Kuşadası Milli Park yetkilileri tarafından güvenlik şeridine alındı.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Valilik tarafından desteklenen ve yönetilen çalışmalar sonucu, Kuşadası sahilinde, otel ve yazlıklardan denize deşarjın ortadan kalktığını belirtip, "Böyleliklede temiz deniz ve sahilin meyvelerini almaya başladık. Uzun yıllar sonra Caretta Caretta cinsi bir kaplumbağa Davutlar Sahili'ne çıkıp, yumurtalarını bıraktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile kaymakamlığımız bu yumurtaların korunması için tüm önlemleri aldı" dedi.

Kuşadası Milli Park yetkilileri, geçici olarak çevresi güvenlik şeridine alınan ve bir görevli bulundurulan yumurtaların korunması için demir kafes yapılacağın bildirdi.

Yetkililer, yavrular ışığa yöneldiği için, deniz yerine karaya doğru hareket etmelerini önlemek üzere denize doğu oluk yapılacağını da belirtti. Yavruların 45 gün sonra yumurtadan çıkması bekleniyor.

Haberler.com