Gezi Parkı direnişi sırasında polisin direkt attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki Berkin Elvan bir aydır yoğun bakımda uyutuluyor.

Babası Sami Elvan, “Oğlum çok hareketli bir çocuktu, şimdi görüyorum ‘benim oğlum mu’ diyorum. Evet, benim oğlum ve yoğun bakımda yatıyor. Oğlumun vurulduğu gün Babalar Günü’ydü ve bana güzel bir hediye verdiler” diye konuştu.

Anne Gülsüm Elvan ise “Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ramazan demeden iftar saati şiddete devam ediyorlar. Çocuğum daha 14 yaşında. Bu devlete artık güvenmiyoruz” dedi.

‘HASTANENİN BAHÇESİ EVİMİZ OLDU’

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde konuşan Sami Elvan ve Gülsüm Elvan oğullarının hâlâ uyutulduğunu, beslenebilmesi için midesini deldiklerini söyledi.

Baba Elvan “Ne zaman uyanır, bilmiyoruz. Umutlarımız o yönde. Beyninde ödem var” dedi.

“14 yaşındaki bir çocuğun burada yatması vahim bir durum” diyen Baba Elvan sözlerine şöyle devam etti: “Tek düşündüğüm, çocuğumun bir an önce aramıza dönmesi. Ailecek perişan olduk. Bundan sonra kimsenin burnu dahi kanamasın. 30 gündür burada özel hayatımız kalmadı. Hastanenin bahçesi evimiz oldu. Hükümetten birinin çocuğunun başına da aynı şey gelebilirdi. Bizim yerimizde olsalardı, o acıyı hissetselerdi nasıl düşünürlerdi?”

‘OĞLUM HALKIN GÜCÜYLE YAŞAYACAK’

Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Elvan: “O artık halkın çocuğu, ben sadece babasıyım. Her yerden insanlar geldi yardım etti. Onların gücüyle yaşayacak oğlum. Oğlum çok hareketli bir çocuktu, şimdi görüyorum benim oğlum mu diyorum. Evet benim oğlum ve yoğun bakımda yatıyor. Oğlumun vurulduğu gün Babalar Günü’ydü. Bana güzel bir Babalar Günü hediyesi verdiler” diye konuştu.

Elvan, hükümet yetkililerinden kimsenin aramadığını ve hastaneye gelmediklerini belirtti. Baba Elvan ayrıca hastanede görevli sağlık ekibine ve doktorlara özellikle teşekkür ettiğini
kaydetti.

‘BİZ KİME GÜVENECEĞİZ?’

Anne Gülsüm Elvan da oğlunun oyun oynayacak çağda olduğunu belirterek “Söyleyecek bir kelime bulamıyorum. Benim çocuğum 14 yaşında. Şu an oyun oynaması gerekiyordu. Burada yatması değil. Ne yaptı onlara, ateş mi etti? Savunmasız bir çocuğu hedef alıp kapsül sıkıyorsun” diye konuştu.

“Çocuklarımızı sokağa çıkarmayalım mı” diye soran anne Elvan “Adalete, bu devlete güvenmiyorsak neden yaşıyoruz? Zaten yaşatmıyorlar da bizi? Biz kime güveneceğiz? Başımıza bir şey geldiğinde kime sığınacağız? Eve hırsız girse kimi çağıracağız? Bunlar böyle yaparsa, biz bunlara sığınamayız” ifadelerini kullandı. (Cumhuriyet)