(medyatava) Deniz Gezmiş’in arkadaşlarından Avukat Bozkurt Nuhoğlu, Bülent Ersoy'un Gezmiş'le ilgili sözlerinin ardından yaptığı açıklamalar için özür mektubu yolladı.

Avukat Bozkurt Nuhoğlu, Bülent Ersoy'un Gezmiş hakkında yaptığı açıklamaların ardından Ersoy hakkında “Deniz karakteri düşük insanlarla hiçbir surette ve hiçbir mekânda beraber olmamıştır. Bu insanlardan nefret ederdi. Bu kadın kılığındaki erkeğe, erkek kılığındaki kadına lanet olsun. Yalan söylemesin, Deniz’in arkadaşları onu cezalandırır” açıklamasını yapmış ve konunun yargıya taşınması gündeme gelmişti.

Nuhoğlu, Bülent Ersoy'dan özür diledi.

İŞTE BOZKURT NUHOĞLU'NUN AÇIKLAMASI:

Pembe Hayat Yetkililerine,

Benim en sevdiğim filmlerden biri “Örümcek Kadının Öpücüğü’dür. Bilenler bilir, filmin kahramanlarından biri olan devrimci karakter, cezaevinde bir eşcinselle aynı hücreyi paylaşır. Ve filmin ilk yarısında yılların ezberiyle hücre arkadaşına bir devrimciye yakışmayacak şekilde davranır. Ama sonra hatasını anlar. Ben de o devrimcinin durumundayım. Filmin ilk yarısında yılların alışkanlığıyla, koşullanmışlığıyla, ezberiyle hatalı davrandım. Başta Bülent Ersoy olmak üzere, verdiğim beyanlarla hırpaladığım, kırdığım, incittiğim, üzdüğüm herkesten özür diliyorum.

Saygılarımla,

Bozkurt Nuhoğlu