Birinci Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında yaklaşık 10 bin bisikletli kıtalararası sürüş için Harbiye’de toplandı.

Start verilmesi ile yaklaşık 10 bin bisikletli yaklaşık 18 kilometre boyunca pedal çevirdi. Boğaziçi Köprüsü’nden geçen bisikletliler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik dolayısıyla Boğaziçi Köprüsü’nün bir şeridi bisikletlilere ayrıldı. Bisikletlileri köprüden geçerken “Arabadan in bisiklete bin” şeklinde sloganlar attı. 

Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Bisikletliler Derneği Yönetim Kurlu Başkanı Murat Suyabatmaz, “Bu ilk kez yapılıyor. Çeşitli ülkelerden misafirlerimiz var. Bugün yaklaşık 10 bin bisikletli geldi. Kıtalararası bir sürüş yapacağız” diye konuştu.

Oyuncu Melik Ekener ise köprünün her zaman bisikletlilere açık olması gerektiğini ifade ederek, “Eğer paranız yoksa bir yakadan bir yakaya geçmek istiyorsanız geçemiyorsunuz. Aslında bunun her gün olması lazım. Köprünün bisikletlilere açılması lazım. Bunları yavaş yavaş aşacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.