Ailesiyle Bodrum'a tatile gelen bir İngiliz, Turgutreis'te şnorkelle dalarken bulduğu tarihi madeni paraları ülkesine götürmek isteyince, kaçakçılık suçlamasıyla gözaltına alındı. Robyns mahkemede suçlu bulunursa 3 yıla kadar hapis yatabilir.

Ailesiyle birlikte Bodrum Turgutreis'e tatil yapmaya gelen İngiliz turistin başı, şnorkelle daldığı sırada bulduğu madeni paralar nedeniyle derde girdi.

5 çocuk babası Toby Robyns, iki haftalık tatilinin ardından ülkesine dönerken, Bodrum Milas Havaalanı'nda durduruldu.

Eşyaları aranan Robyns, valizinde 13 adet tarihi madeni para bulunmasının ardından 'Türk yapımı tarihi eserler bulmak ve yetkilileri haberdar etmemek' suçlamasıyla tutuklandı. 

Tarihi eser kaçakçılığı suçuyla 3 yıla kadar hapis cezası alma ihtimali bulunan Robyns'in ailesi İngiliz The Sun gazetesine konuştu.

Robyns'in eşi Heidi Robyns, eşinin kendisine yöneltilen suçun bilincinde olmadığını söyledi: "Bu hepimiz için büyük bir şok oldu. Tatildesin, eğlencesine, zararsız bir şey yapıyorsun ve bir de bakıyorsun ki —böyle bir sebepten hapse atıldı."

Adını vermeyen bir aile ferdi de Robyns'in yaptığının suç olduğunun bilincinde olmadığını savundu: "Eğer kaçakçı olduğunu sanıyorlarsa, kesinlikle değil. Pireyi deve yapıyorlar… (Robyns'in) yaptığı aptalcaydı. Ellerine bir fiske vurup paralara el koyacaklarını ve yoluna gitmesine izin vereceklerini sanmıştım."

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü de Robyns'le ilgili olarak "Bodrum'da tutuklanan İngiliz vatandaşının durumunu değerlendiriyoruz, ailesi ve Türk yetkililerle temas halindeyiz" diye konuştu.

Suçlu bulunması halinde 3 ylı hapis cezası alabilecek olan Robyns, şimdilik Milas hapishanesinde gözaltında tutuluyor. Robyns'in mahkemeye çıkarılması, adli tatil nedeniyle 4-6 haftayı bulabilir.