BALIKESİR - Gönen ilçesinde yaşayan Mustafa Durgut, işe gitmek için bir arkadaşını da alarak Manyas Caddesi'nden İlçe Jandarma Komutanlığı istikametine doğru bisikletiyle yol alırken durduruldu.

Mustafa Durgut, bir traktörün kendisini sollamasının ardından trafik ekiplerince durdurulduğunu söyledi.

Trafik ekiplerinin kendisini durdurup ceza keseceklerini söylemesinin ardından önce kendisine şaka yapıldığını düşündüğünü belirten Durgut, ''Ama şaka olmadığı ceza kesilince anlaşıldı. Beni karakola götürdüler ve trafiği yavaşlattığımı söyleyerek 140 lira ceza kestiler'' dedi.

Durgut, trafik ihlali yaptığına inanmadığını ifade ederek, ''Bize trafik akışını yavaşlattığımızı söylediler. Beni 'Yunus' diye adlandırılan motosikletli polis durdurdu. Kendilerinin ceza kesme yetkisi olmadığı için karakola götürüldük ve bize bir ceza uyduruldu. Boş yere cezalandırıldığımı düşünüyorum'' diye konuştu.

Gönen Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, cezanın Trafik Kanunu'nun bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleriyle ilgili kuralları içeren 66. maddesine göre kesildiğini belirtti.(Posta)