Beyoğlu'nda sokaklardaki hayatın masa yasağı ile kısıtlanması, sokakların soylulaştırılması rahatsızlık yaratmış ve tepkilere yol açmışken Beşiktaş'ta yapılmaya başlanan sokak düzenlemeleri endişeye yol açtı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş'ta devam eden çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. NTV'ye konuşan Ünal, "Esnaf rahat olsun, masalar kalkmıyor" dedi.

 

'ESNAF RAHAT OLSUN, MASALAR KALKMIYOR'

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, telefonla katıldığı NTV canlı yayınında ilçedeki çevre düzenlemesiyle ilgili bilgi verdi.

 

Beyoğlu'nda olduğu gibi 'kafelere ait masaların caddelerden kaldırılacağı' iddialarına değinen Ünal, "Esnafımız rahat ve huzurlu olsun, masalar kalkmıyor" dedi.

 

Yalnızca zemin taşlarının değiştirildiğini kaydeden Ünal, şunları dile getirdi:

"Beşiktaş farklı bir yer. Kültür ve sanatın başkenti olan Beşiktaş'ta, o bölgede balık pazarımız var. Yıllardır, yüzyıla varan mekanlar var. Ve onların önlerinde de bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Düşününüz orada restoranlar var.

 

Kesinlikle zemin malzemelerindeki bozukluklardan dolayı, tarihi dokuya uygun şekilde malzemelerle tekrar düzeltiyoruz. O bölgenin esnafıyla ve balıkçılarla yaptığımız toplantılar doğrultusunda, içeriğini değiştirmeden düzenlemeler yapıyoruz.

 

Bu kesinlikle halkın daha rahat yürüyebilmesi için, dokuya uygun yapılan bir düzenleme. Yalnızca taşları değiştiriyoruz. Kesinlikle masalar ve sandalyeler değişmiyor. İnsanların yaşamının güzelliği olan Beşiktaş'taki masa uygulamasından vazgeçmiyoruz.

 

Beşiktaş'ta esnafımız rahat ve huzurlu olsun, masalar kalkmıyor. Beşiktaş'a insanlar rahat bir nefes almaya geliyor. Bunu da açık yüreklilikle söylüyorum, Ortaköy'de de masalar kalkmadı ayrıca."