Selma KARA / Demokrat Haber

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı çerçevesinde Almanya’nın Berlin kentine giden Bergamalı eğitimciler, Bergama Müzesi Zeus sunağı önünde, pankart açarak, Zeus Sunağı’nı geri istedi. 

29 Eylül-12 Ekim tarihlerinde, Avrupa Biriliği Eğitim ve Gençlik Programı çerçevesinde, ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu Leonardo Darvinci projesi için Berlin’e giden, Bergamalı eğitimciler, Bergama Müzesi Zeus sunağı önünde, ‘Zeus Sunağı Bergama’nındır geri istiyoruz’ yazılı pankart açtı.

Bergama Zübeydehanım İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Muştu ve eğitimciler Süleyman Özduran, Nuri Çiftçi, Nezih Suluhan ve Özkan Civlez on gün kaldıkları Almanya gezisi sırasında Bergama Müzesi’ne ziyarette bulundu.

Eğitimciler ziyaret sonrasında, müzenin merdivenlerine oturarak eylem yaptı. Yaklaşık yarım saat süren eyleme polis müdahalesi olmadı ve çevredeki vatandaş, alkış tutarak eyleme destek verdi.

Okul Müdürü Ahmet Muştu, “Kesinlikle Zeus Sunağı Bergama Akropolde olması gerekiyor. Bunun için ben ve arkadaşlarım Süleyman Özduran, Nuri Çiftçi, Nezih Suluhan, Özkan Civlez ile bu pankartı açmakla haklılığımızı bir kez daha dile getirdik. Yine gitsek aynı eylemi yaparız” ifadelerini kullandı.