Belçika’daki ağabeyinin yanına müzik eğitimi almak için gitmek isterken Ege’de hayatını kaybeden genç kemanBarış Yazgı’yı ölüme taşıyan kaçakçılar hakkında işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Yazgı vize alamayınca mültecilerle birlikte botla Ege’ye açılmış, Midilli açıklarında batan botta hayatını kaybetmişti.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, bottakileri ölüme götüren kaçakçılar hakkında bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Küçükkuyu Kolordu Komutanlığı Destek Timi tarafından tutulan 25 Nisan 2017 tarihli tutanağa göre Ege’nin Yunanistan tarafında devriye görevini yapan bir NATO gemisi, Yunan karasularında bir erkek cesedi buldu.

Başka cesetlerin olabileceği Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirildi. Bunun üzerine saat 12.28’den itibaren Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatıldı.

KEMANI YANINDAYDI

Saat 15.20’de denizde 2 erkek cesedi bulundu. Birinin üzerindeki kimlik kartından Barış Yazgı olduğu tespit edildi. Yazgı’nın üzerinde keman çantası, keman, yay, keman aparatı, indirimli taşıma kartı ve bir İngilizce sözlük bulundu. Üzerinden 450 Euro, 245 dolar ve 100 Suriye lirası çıktı.

HİÇBİR İŞLEM YOK

Ailesi tarafından savcılığa sunulan dilekçede, Yazgı’yı yurtdışına çıkaran Zeus Marine Taşımacılık adlı şirketin sorumlu olduğu belirtilerek, “Kardeşimizi bu şirket yetkililerinin yurtdışına kaçak yollarla kaçırma şüphesi bulunmaktadır“ denildi. Ancak bugüne kadar şirket yetkilileri hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Avukat Melis Üstündağ ve Efkan Bolaç, şüphelilerin halen tespit bile edilmediğini ifade etti.