Hong Kong'un en zengin iş adamlarından biri olan Cecil Chao'nun lezbiyen kızı babasına yazdığı açık mektupta, ''Lezbiyen olduğumu kabul et.'' dedi.

Cecil Chao, kızı Gigi'yi bir erkekle evlendirmek için milyonlarca dolar ödül vadetmişti.

33 yaşındaki Hong Kong'lu kadın, uzun süredir birlikte olduğu kız arkadaşı Sean Eav ile 2012 yılında Fransa'da evlendi.

Yazdığı mektupta, babasından lezbiyen eşini normal bir insan olarak görüp kendisine saygı göstermesini isteyen Gigi Chao, ''Etrafımda çok sayıda iyi erkek var, ama bana göre değiller.'' dedi.

Baba Cecil Chao ise Hong Kong medyasında çıkan haberlere göre kızının kalbini çalıp evlenmeyi başaracak erkeğe önerdiği ödülü iki misli artırarak 65 milyon dolara çıkardı.

Hong Kong'ta eşcinsellik 1991 yılına kadar yasalar nezdinde yasaktı. Bu yasağın kaldırılmış olmasına karşın eşcinsel evlilikler halen tanınmıyor.

Emlak işleri ve armatörlük yapan Cecil Chao'nun kendisi de hiç evlilik yapmamış olmasına karşın, BBC'ye verdiği mülakatta kızının ''iyi bir kocaya'' ihtiyacı olduğunu ve müstakbel damadı bulmak için verdiği ödüllü ilana çok sayıda genç erkekten yanıt geldiğini söyledi.

İş kadını ve Hong Kong sosyetesinin önde gelen isimlerinden biri olan Gigi Chao'nun babasına yazdığı mektup en az iki Hong Kong gazetesinde yayımlandı.

Mektubunda babasını her zaman affetmeye hazır olduğunu söyleyen Gigi Chao, ''Babam olarak benim için en iyisini istediğini düşünerek hareket ediyorsun ve ben de kızın olarak seni mutlu etmekten başka bir şey istemem. Ama ilişkilerim sözkonusu olunca, benden beklentilerin ve benim gerçekte kim olduğum arasında tutarsızlıklar var.'' ifadesini kullandı.

Partneri ile babasının dünyanın en iyi dostları olmasını beklemediğini yazan Gigi Chao, ''Ama ondan bu kadar korkmak yerine normal bir insan gözüyle bakabilirsen dünyalar benim olacak.'' ifadelerini kullandı.

Mektubun sonunda ise Gigi Chao babasına şöyle seslendi: ''Lezbiyen bir ilişki içinde olmamın sebebini Hong Kong'da bana uygun erkek bulunmamasına bağlayarak seni yanlış yönlendirdiğim için özür dilerim.'' (BBC Türkçe)