Avusturya'da daha önce dini inanç statüsü kazanan Alevilik, dini cemaat statüsü kazanıyor. Karar ile Alevilik derslerinin finansmanı devlet tarafından karşılanacak.

Avusturya Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 20 yıldır ülkede faaliyet gösteren derneklerde dini ibadetlerin de yerine getirildiğinin tespit edildiği bildirildi. Açıklamada ülkede dini cemaat olmak için gereken 16 bin 861 üye sayısının aşıldığı, resmi olarak 17 bin 351 kayıtlı üyeye ulaşıldığı bilgisine yer verildi.

ON BEŞİNCİ DİNİ CEMAAT

2010 yılında Yüksek Mahkeme Alevileri inanç toplumu olarak kabul etmişti. Bakanlığa yapılan dini cemaat başvurusunun kabulü ile Alevilik derslerinin finansmanı devlet tarafından karşılanacak. Kendi öğretmenlerini yetiştirecek Aleviler, ülkedeki on beşinci dini cemaat oldu.

Avusturya'da 500 bin Müslüman yaşıyor. Alevi dernekleri ülkedeki üye sayısını 60 bin olarak açıklıyor.

Ayrıca, Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu tarafından yapılan açıklamada Avusturya'da okula giden çocuklar inanç hanelerini ‘ALEVİ’ olarak değiştirme, yazdırma hakkına kavuştu. Bu yönlü yasal talimat Avusturya'daki bütün okullara ulaştı. Böylece çocuklar derslerde Alevilik dersi alabilecekler.