Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ekonomi Komisyonu bünyesinde kurulan Medya Tüketim Kooperatifi bir ilki gerçekleştirerek halka ucuz ve kaliteli ürün sunma amacıyla Mavi Plaza arkasında, Tillo Cami’nin yanında iki katlı bir market açtı.

7 kurucu üyesi bulunan kooperatif, bölgede AVM ve yeşil sermaye kaynaklı zincir marketlerin önüne geçmek için alternatif sunuyor. Doğal tüketim işleviyle bölgedeki işsizlik sorununa da çözüm olmayı hedefleyen kooperatif, yerli üretimin teşviki ile tarım ve hayvancılığı da yeniden canlandırmayı ön görüyor. Üreticinin ürünlerini halka aracısız olarak ulaştıracak olan kooperatif, tekelleşmenin önüne geçmek için sermayesinin tamamını halkın üyeliğiyle sağlayacak.

Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak kooperatif “Kooperatifine üye ol” sloganıyla herkesi üye olmaya bekliyor.

‘ÜRETİME TEŞVİK EDEREK KOMÜN YAŞAMI HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

DİHA'nın haberine göre; hayata geçirdikleri proje hakkında bilgi veren DTK Ekonomi Komisyonu Sözcüsü Melehat Şedal, kooperatifin temel hedefinin yerel ekonomi dinamiklerinin güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Kooperatifin market tipi bir açılışla başladığını dile getiren Şedal, ilerleyen zamanda Van’ın birçok noktasında benzer şubelerin açılacağı bilgisini verdi.

Şedal, bölgede üretilen birçok gıda malzemesi, sebze ve meyve gibi ürünleri üreticiden aracısız bir şekilde alarak, market vasıtasıyla tüketiciye sunacaklarını aktardı.

Üretimin olabilmesi için öncelikle pazar ayağının oluşturulması gerektiğini söyleyen Şedal, daha sonra da insanların üretime geçmesini sağlamak ve onların üretimlerini bu marketlerde satışa sunmak niyetinde olduklarını belirtti.

Küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu bölgede süt ve süt ürünlerinin de reyonlardaki yerini alacağını belirten Şedal, bir sonraki hedeflerinin merkez ilçeler Edremit ve Tuşba’da şubeler açmak, ardından ise Van’ın tüm ilçelerinde benzer projeleri hayata geçirmek olduğunu da dile getirdi.

Haberin tamamı için tıklayınız.