Küçükçekmece'de arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada taksiye isabet eden kartopu yüzünden, taksici tarafından kovalanan bir çocuk E-5 Karayolu'na çıktı. Kaçan çocuğa E-5 Karayolu'nda bir araç çarptı. Çocuk hayatını kaybetti, taksici ve çarpan araç sürücüsü olay yerinden kaçtı.

Kaza, E-5 Karayolu Sefaköy Teyfikbey Mahallesi Küçükçekmece istikametinde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşlarıyla kartopu oynayan 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ, elindeki kartopunu arkadaşına atarken yanlışlıkla bir taksiye isabet etti. Öfkelenen taksi sürücü aracıyla ters yönde ilerleyerek, Yusuf'u kovalamaya başladı. Taksi sürücüsünden kaçan Yusuf, yan yoldan bariyerlerin üzerinden atlayarak E-5 Karayolu'na fırladı. Yolun en sol şeridine kadar koşan Yusuf, Avcılar istikametine ilerleyen ve plakası öğrenilemeyen aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Özdağ'ın cenazesi polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından Sefaköy Merkez Camisi'nin morguna kaldırıldı. Öte yandan Özdağ'ı kovalayan taksi şoförü ve plakası henüz belirlenemeyen aracın sürücüsü olay yerinden kaçtığı tespit edildi.

KOVALAYAN DA ÇARPAN DA KAÇTI

Yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yusuf'un hayatını kaybettiğini belirledi. Yusuf Salih Özdağ'ın cansız bedeni olay yerindeki savcının talimatıyla incelenmek üzere Özel Doğan Hastanesi'ne kaldırıldı. Savcının incelemesinden sonra Yusuf'un cesedi ailesi ve arkadaşları tarafından hastaneden alınarak cenaze aracıyla Teyfikbey Camii morguna kaldırıldı.

"BİZDE ŞOFÖRÜZ AMA HER KAR ATANI KOVALAMIYORUZ"

Ölen Yusuf'un amcası Ramazan Özdağ, kendisinin de şoför olduğunu belirterek, "Çocuklar kartopu oynarlarken taksiye kartopu geliyor. Oradan taksici Yusuf'u arabayla kovalamaya başlıyor. Taksi tersten otelin önüne kadar geliyor. O sırada yeğenim kendisini karşıya atıyor. Taksici de olay yerinden kaçıyor. Bir kartopu için canımız gitti. Trafikte benimde aracıma kartopu atıyorlar, ama ben acımla kimseyi kovalamıyorum, çocuktur onlar" dedi.

YUSUF'UN KUZENİ: ELİNDEN TUTMAYA ÇALIŞTIM, AMA KAÇTI"

Kazaya tanık olan Yusuf Salih Özdağ'ın kuzeni ise olay anını gözyaşları içinde anlattı. Beş kişi kartopu oynadıklarını söyleyen kuzen Ufuk Özdağ, "Kar topu taksiye gelince taksici arabasıyla arka arkaya gelerek ani fren yaptı. Sonra Yusuf'u kovalamaya başladı. Yusuf'u elinden tutmaya çalıştım, ama elimden kaçtı. Onu bulduğumuzda orada yatıyordu" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Özdağ'ın cenazesi sabah saatlerinde babası Ertekin Özdağ ve yakınları tarafından alınarak helallik alınması için olay yerinin yakınındaki Pamuk Sokak'ta bulunan evlerinin önüne getirildi. Oğlunun cenazesini gören anne Meryem, ablası Fatma ile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun tabutu başında ağlayan anne Meryem ile abla Fatma Özdağ yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi.

'ÇOCUKLARI E-5 'E KADAR KOVALIYOR'

Baba Ertekin Özdağ, "Çocuklar 21.00 sıralarında evin önünde kar topu oynuyorlar. O sırada çocuklar kar topunu taksiye mi atıyorlar? Yoksa denk mi geliyor bilmiyorum. Ama taksici sonra çocukları kovalamaya başlıyor. Çocukları evin önüne kadar takip ediyor. Sonra evin önünden geri dönen damalı taksi ilk olarak Orta sokağa sonra otel sokağı oradan da E-5'e kadar kovalıyor. E-5'te iki şeritli yan yola geldiğinde çocuk arabaların ters istikametinde koşuyor. En soldan gelen bir araç vuruyor" dedi.

'RAHAT UYUYABİLDİ Mİ BU GECE?'

Yenge Şerife Özdağ ise, "O taksici arabasına bir kar topu geldi diye rahat uyuyabildi mi bu gece? Vicdanı rahat mıydı? Mevlam aynı ölümü kendi oğluna versin. Bir can bu kadar basit mi? Çocuğa çarpan sürücü kaçmış olabilir onu o kadar suçlamıyorum, çocukların peşine düşen sürücüyü Rabbime bıraktık. Rabbim versin onun cezasını" dedi.

Yusuf Salih Özdağ, evinin önünde helallik alınmasının ardından Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Yusuf Salih Özdağ yarın memleketi Sinop'un Erfelek İlçesi Selbeyi Köyü'nde toprağa verilecek.

POLİS KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ ARIYOR

Polis ekipleri meydana gelen kazayla ilgili olarak soruşturma başlatırken, Yusuf'u kovalayan taksi şoförü ve çarpan aracın sürücüsünü tespit etmek için yol kenarında bulunan iş yerlerinin ve bir otelin E-5 Karayolu'nu gören kameralarını incelemeye aldı. (Radikal)