Rize'de dün akşam etkili olan sağanak yağış bazı derelerin taşmasına ve bazı binalarda hasara neden oldu.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin'de sel nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

CNN Türk'te yer alan habere göre Rize'nin Muradiye Beldesi ve Güneysu İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış sonucunda Salarha Deresi bazı bölümlerde taştı.

Karayolunda hasar oluşurken, bazı araçlar sel suları altında kaldı. 



Güneysu'ta 3 hidroelektrik santrali sel suları nedeniyle zarar görürken, bazı iş makinaları sel sularına kapıldı. Ballıdere Köyü'ndeki santralde iki kişinin yolların kapalı olması nedeniyle mahsur kaldığı belirtildi. Köy yollarını açma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Artvin'de dün gece başlayan ve sabaha kadar süren sağanak yağış nedeniyle Arvahi, Hopa ve Borçka ilçelerinde su baskınları oldu. Arhavi-Hopa-Fındıklı arasında Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca Hopa-Borçka-Artvin karayolunda da sel suları nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Artvin'in sahil kesiminde dün gece yarısı başlayan ve sabaha kadar aralıklarla süren sağanak yağış nedeniyle su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Özellikle Hopa ve Arhavi ilçelerinde tüm sokakları su basarken, alt katlardaki evler ve işyerleri zarar gördü.




Arhavi'de Hacılar Mahallesi'nde iki dere taştı, bir çok araç sel suları nedeniyle mahsur kaldı. Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, ilçede bir çok sokağın sular altında olduğunu söyledi.

Hopa ilçesinin tamamı da selden büyük oranda etkilendi. Özellikle sahil bölgesindeki TIR garajları çamurla kaplanırken, bir çok araç sular altında kaldı. Sundura Mahallesi'nde boş durumdaki 4 katlı bina yıkıldı. Bir çok kişinin sel sularının yolları yıkması nedeniyle evlerinde mahsur kaldığı belirtilirken, AFAD, İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin yolları açma ve bu kişileri kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Ekipler ayrıca ulaşılamayan yerlerde can kaybı olup olmadığıyla ilgili net bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını söyledi. (CNN Türk)