Meral Geylani / Demokrat Haber

Roboskili 34 gencin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından bombalanarak öldürülmesi üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçti. Ancak hala sorumlular ortaya çıkarılmadı.

“Bu katliamı başbakan çözemezse üzerinde kalacak” diyen Selam Encü’nün annesi Semire Encü’nün mektubu şöyle:

‘Ben Selam Encü’nün annesi Semire Encü.

Benim oğlum 22 yaşında idi. Hayalleri için mücadele etmiş ve başarmıştı. Son bir sınavı kalmıştı. Onun için gitmişti. Oğlumun ilk gidişi idi ve sonu oldu. O benim ilk göz ağrımdı. Evimizin huzuru ve neşesi idi. O benim karanlıktaki tek aydınlığımdı. Benim aydınlığımı yok ettiler, beni sonsuz karanlığa gömdüler.

Bir yıl, iki ay oldu. Ama acımız tek bir gün bile azalmadı. Tek bir kişinin ne ifadesi alındı, ne de tutuklandı. Roboskê katliamı aydınlanmadığı sürece, başta başbakan olmak üzere, genelkurmay başkanının, İdris Naim’in üzerlerinde kara bir leke olarak kalacaktır. 34 çocuğun, öğrencinin ve gencin katilleridirler. Suçları neydi ki, 2 bidon mazot için mi yoksa 2 torba şeker için mi katlettiniz? Tutuklayıp hapse atsaydınız, paramparça etmeseydiniz.

Bu yol asırlardan beri vardır. Selam’ın dedesi de bu işi yapardı. O yol bizim ekmek kapımızdı. Evlatlarımız şirket kurmak için, araba almak için, gitmemişlerdi. Ekmek parası için gitmişlerdi. Evlatlarımızın önünü kesen askerlerin ve alay komutanının bilgisi üzerine gidip gelirlerdi. Bir operasyon olduğu zaman bize haber verirlerdi. Bu defa kimse bize bir şey söylemedi. Çünkü planlı idi!

Bu hayatta olduğumuz sürece bu katliamın hesabını soracağız ve gerekirse Avrupa insan haklarına kadar gideriz. Başbakan yatıp kalkıp ‘eşimi, kızımı, bakanımı oraya gönderdim’ diyor. Evet, doğrudur geldiler. Annedir dedik, acımızı görür bizi anlar dedik. Eşi bizlere söz verdi. Eğer bu katliamı başbakan çözemezse üzerinde kalacaktır.

EY KATİLLER: Merak ediyorum, 34 çocuğu, genci ve öğrenciyi paramparça ederek elinize ne geçti. Değdi mi, vicdanınız rahat mı? Eğer haklıysanız hakkınızı aldınız. Eğer haklı değilseniz sizi hakkı bilen yüce rabbime havale ediyorum.

EY KATİLLER, belki mutlusunuzdur. O katlettiğiniz 34 masumla birlikte yaktığınız, paramparça ettiğiniz o masum, savunmasız katırlar da sizlerden hesap soracaktır. Ben bir anne olarak sesleniyorum. Artık yeter, bu kan dursun, hiçbir ANNE ağlamasın. BİZ BARIŞ İSTİYORUZ.”