HIRİSTİYANLIK dininin yayıldığı ve dünyanın kurulan 2'nci kilisesi olarak kabul edilen Antakya'daki Saint Pierre mağara kilisesi, Bianco Maria Zago-Süleyman Yıldız çiftinin nikahına ev sahipliği yaptı. 

Hatay'ın tanınmış ailelerinden Yıldız ailesinden 33 yaşındaki Süleyman Yıldız, eğitim için gittiği İngiltere'de, tanıştığı 30 yaşındaki Bianca Maria Zago ile hayatını birleştirmek için Saint Pierre Kilisesi'ni seçti. Özel izinle Saint Pierre Kilisesi'nde yapılan törende resmi nikahın ardından Antakya Katolik Kilisesi Papazı Dominico Pertobli, dini nikah kıydı. Yapılan nikahın ardından çift, kilise içinde tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet döneminde kıyılan ilk nikah olarak bilinen törene izin verilmesi, özellikle bölgede yaşayan Katolikler tarafından sevinçle karşılandı. 

HRİSTİYANLARIN HAC YERİ

İl merkezine bir kilometre uzaklıkta, antik Silpius dağı eteğindeki Saint Pierre Kilisesi , doğal mağara içinde yer alıyor. Hıristiyanlığın yayılma döneminden kalan bu mağara kilise, 1963'de Papa 4'üncü Paul tarafından Hıristiyanlar için hac yeri olarak ilan edildi. Kilisede her yıl 29 Haziran'da büyük ayin yapılıyor.

HABERPAN