Sosyal medya üzerinden örgütlenen ırkçı bir grup dün gece Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi'nde (Siteler) yaşayan Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırdı.

Akşam saatlerinde toplanan ırkçı grup, Selçuk Caddesi ile Şehit Rafet Sever Caddesi üzerindeki Suriyelilere ait 50'ye yakın işyerini yağmalayarak ateşe verdi.

DİHA'nın haberine göre; Suriyelilere ait bazı evleri de taşlayan ırkçı saldırganlar, her iki cadde boyunca içerisinde bulundukları arabalardan korna çalıp, silah sıktı. Bazı saldırganların sırtlarında Türk bayrağı asılı olduğu ve tekbir getirdikleri görüldü. Girişilen saldırılarda bazı Suriyelilerin saldırganlarca linç edildiği yönünde de bilgilere ulaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Evrensel'in haberine göre; Ankara’da Mobilyacılar Sitesinin çevresindeki Yıldız, Önder ve Battalgazi mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamındaki evlerde çoğunluğu Suriyeli, çok sayıda sığınmacı yaşıyor.

Mahalleli ile sığınmacılar arasında zaman zaman gerginlikler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta mahallede yaşanan kavgada Türkiyeli bir genç yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Sosyal medyada yaralı gencin fotoğraflarıyla birlikte Cumartesi akşamı için yürüyüş çağrısı yapılmıştı. Çağrılarda Suriyeli sığınmacılara yönelik ırkçı söylemler dikkat çekmişti.