Gaziantep'te AKP'li Şehitkâmil Belediyesi bünyesinde açılan Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesisi'nde, çeşitli projeler altında anaokuluna giden çocuklara, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı yerine neredeyse din usulü ile eğitim verilmekte. 


2013-2014 yılı basımlı "Aile Merkezleri Okul Öncesi Müfredat Programı" yazılı kitap ile sosyal tesislerde ders işlenirken, kitap içeriğinde çarpıcı yazılar göze çarpmakta. Kitabın giriş bölümünde, "Okul Öncesi Eğitim Programı Dua ve Sûre ezber listesi" adı altında dua ve sûreler listelenirken, tanışma bölümünde öğretmen, "Öğretmen abla" şeklinde kendini tanıtıyor.

Kitabın merhabalaşma bölümünde "Selam aleyküm" ve " Aleyküm selam" gibi terimler kullanılırken, küçük çocukların başı kapalı bir şekilde resmedilmesi ise dikkat çeken başka bir ayrıntı. Çocuklara anlatılan oyunlar ve yapılması gereken davranışlarda Arap harfleri kullanılarak, öğretilmeye çalışılan her olayın din ile anlatılması akılda soru işaretleri bırakıyor.

Evrensel'de yer alan habere göre daha önce Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesisi'nde çalıştığını belirten ve bugüne kadar bu kadar dini materyallerle doldurulmuş bir eğitim kitabı ile karşılaşmadıklarını ifade eden A.D. adlı eğitimci, bu durumun çok tehlikeli bir eğitim anlayışını doğuracağını söyledi. Toplum uyandırılmadan bu tür uygulamalarla dini bir sistemin yaygınlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken A.D., bu anlayışın bugün yürürlükte olan eğitim müfredatıyla da uyuşmadığını aktardı. Din adı altında farklı bir tavan yaratılmaya çalışıldığının altını çizen A.D., "Bir eğitimci olarak dine karşı değilim ama bu amacını aşan farklı bir durumdur. Bu, kabul edilemez bir uygulamadır. Bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Buradan o anne ve babalar da sesleniyorum çocuklarınızı bu tür yerlere göndermeyin. Küçük yaştaki kız çocukları başı kapalı bir şekilde orada karktarize edilmiş. Bu, neyin ifadesidir. Onlara sormak istiyorum" dedi.

Kitabın içeriğinde aynı zamanda çocuklara Arapça öğretilmeye çalışıldığını da dile getiren A.D., "Benim bildiğim abla-abi ilişkisi cemaatin kullandığı sıfatlardı. Kitapta kadın öğretmen tanışma faslında kendini öğretmen abla olarak tanıtıyor. Burada bir art niye var. Bunun sorgulanmasın lazım. Çocukları sağlıklı olmayan bilgilerle yetiştiriyorlar" diye konuştu.