İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, gittiği kreşin servisinde uyuduğu için unutulan ve saatlerce havasız kaldıktan sonra yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in öldüğü servisin korsan taşımacılık yaptığı ortaya çıktı

zmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, kreş servisinde unutulduğu için havasızlıktan hayatını kaybeden minik Alperen'in öldüğü servisin korsan taşımacılık yaptığını ve olayda ihmaller zinciri olduğunu söyledi. Söz konusu aracı araştırdıklarını belirten Bostancı, şunları söyledi:

"Konudan haberdar olunca servisi araştırdık. Ne odamıza da ne de belediye kayıtlı bir araç değil. Korsan taşımacılık yapıyor. Servis  araçlarında olması gereken kriterlere sahip bir araç değil. Sanki yürüyen bir bilboard gibi. Olayda da ihmaller zinciri var. Servis sürücüsünün sertifikası yok. Biz oda olarak servis sürücülerine trafikte farkındalık eğitimleri veriyoruz. Ondan sonra servis kullanabilir sertifikası veriyoruz. Maalesef o kişi de sertifika yok. Öğrenciler okula geldiğinde normalde yoklama yapılması gerekiyor. Ancak rehber personel yoklama yapmamış çok acı bir ölüm. Biz yetkililerden korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için sıkı denetimler istiyoruz. Denetim için illa ki böyle bir ölüm mü olması gerekiyor. Lütfen korsan taşımacılığının önüne geçelim. Biz ülkemizin geleceğini taşıyoruz." (DHA)