Gazeteci Nedim Şener’in “Aleviler ne istiyor?” yazı dizisi reklamına sansür uygulayarak tepki çeken TRT, Ankara’da protesto edildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin çağrısı ile bir araya gelen Alevi yurttaşlar, TRT Genel Müdürlüğü önünde sansüre tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Alevi Kültür Derneği Genel Sekreteri Ahmet Doksöz, Alevi Bektaşi Derneği Eski Genel Başkanı Ali Balkız ve Hacı Bektaş Veli Derneği Genel Sekreteri Sadık Özsoy’un da hazır bulunduğu eylemde grup adına konuşmayı Kemal Bülbül gerçekleştirdi. Sansürcü ve baskıcı zihniyetle barışmayacaklarını bildiren Bülbül, açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye toplumunun tamamını ayrımsız temsil etmesi gereken TRT, Türkiye’de objektif gazeteciliğin yüz akı olan Nedim Şener’in yazı dizisinin reklamını yayımlamamıştır. TRT’ye soruyoruz, hangi gerekçe ile bu reklamı sakıncalı buldunuz ve yayımlamadınız?“

'YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE TEPKİ

AKP hükümetinin nefret söylemlerinin de gün geçtikçe arttığını belirten Kemal Bülbül, 3. Boğaz Köprüsü’nün Yavuz Sultan Selim’in isminin verilmesinin Alevileri rahatsız ettiğini söyleyerek, “Yavuz Selim bir Osmanlı padişahı olabilir ama Yavuz bir Alevi katilidir” dedi. Cumhurbaşkanı’na seslenen Bülbül, “eğer Türkiye’de demokrasiyi kurumsallaştırmak, eşit yurttaşlığı yerleştirmek, özgürlükleri ve Alevi kimliğini tanımak istiyorsanız lütfen bu ismi değiştiriniz. Siz bu tavırla köprü yapmıyor, zaten olmayan köprüleri bir daha olmamacasına yıkıyorsunuz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Dernek üyeleri, basın açıklamasının ardından “Aleviyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları atarak TRT önünden ayrıldı. (soL Portal)