19. Milli Eğitim Şûrası'nda Osmanlıca’nın zorunlu ders haline getirilmesi istemi ile zorunlu din derslerinin ilkokul 1. sınıfa kadar indirilmesi çabalarının ardından Aleviler hükümetin samimiyetsizliğine tepki göstermek amacıyşa 'zorunlu din dersine' karşı İstanbul’da büyük bir miting düzenleyecek.

19. Milli Eğitim Şura’sında alınan kararların ortaya çıkardığı durumu protesto etmek amacıyla Alevi Bektaşı Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, 8 Şubat 2015’te İstanbul’da miting yapacaklarını duyurarak, 1 milyon katılımcı beklediklerini ifade etti.

'EĞİTİM DİNSELLEŞTİRİLİYOR'

İstanbul’da yapılacak mitingin ardından, 2014-15 eğitim yılı ikinci dönem başlangıcında, çocuklarını bir hafta okula göndermeyeceklerini belirten Fevzi Gümüş “Türbanın ortaokulda serbest olması da bunu bir parçasıydı. AİHM kararı da ortada. İsteğimiz, zorunlu din derslerinin kaldırılması. Ancak gelinen noktada eğitimin düzeltilmesine yönelik adım atılmadığı, laik bir eğitim modelinden uzaklaşılarak eğitimi dinselleştiren uygulamaların olduğunu görüyoruz.İsteğimiz devletin din eğitiminden elini çekerek laik bir sistem oluşturulması. Alevilik’in din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde içeriğinin genişletilmesinin reddedilmesinin bir anlamı yok. Önemli olan zorunlu din dersinin kaldırılması. Bunun için gelecekte de her alanda demokratik hakkımızı savunacağız.”dedi.