96 şubesiyle en örgütlü Alevi kuruluşu olan Alevi Kültür Dernekleri’nin 10. Olağan Genel Kurulu toplandı.

16 Mart Cumartesi günü Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonunda başlayan kongrede 17 Mart Pazar günü genel başkan seçimi yapıldı.

Kongre salonunda ‘Zorunlu-Sorunlu Din Dersine Hayır’, ‘Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi’, ‘Cemevi İbadethanemizdir’, ‘Demokratik Türkiye, Laik Anayasa’ gibi pankartlar asılı olduğu gözlendi.

BAŞKAN DEĞİŞTİ

Kırmızı Haber’e göre Alevi Kültür Dernekleri’nin dün başlayan ve bugün biten 10. Genel Kurulu’nda Doğan Demir Genel Başkan seçildi. Blok liste şeklinde yapılan seçimlerde Doğan Demir’in genel Başkan adayı olduğu 21 kişilik Genel Yönetim Kurulu da seçildi.

Üç adayla başlayan Genel başkanlık yarışı, bir adayın çekilmesi sonucu eski başkan Engin Gündük ve Doğan Demir arasında geçti. 700’e yakın delegenin oy kullandığı kurultayda Doğan Demir 375 oy alarak genel başkan olurken, Engin Gündük 291 oyda kaldı.

Kocaeli Alevi Kültür Dernekleri Başkanı olan Doğan Demir, sonuçlar açıklandıktan sonra yaptığı konuşmada herkese teşekkür etti ve “bu yarış aile içi bir yarıştı, bizler Alevilerin temel sorunlarının çözümü için mücadelede ve haklarımızı almada birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri’nin yeni Genel Başkanı olan Doğan Demir, teşekkür konuşmasını “başta Alevi Kültür Dernekleri üyeleri olmak üzere, bütün Alevileri ortak davranmaya davet ederek” bitirdi.

AKD yeni Genel Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Doğan Demir, Yılmaz Demirdelen, Haydar Olcay, Kurtuluş Geyik, Fethi Yuka, Ali Aktaş, Sevim Savunmaz, Belkıs İzgin, Şükrüye Turan, Hüseyin Karakaş, Hüseyin Özveren, Ali Genç, Timuçin Gültekin, Abidin Özkan, Ali Arıkan, Ali Haydar Öztürk, Hayri Aydın, Ersin Soğanlı, Kemal Keser, Ahmet Doksöz, Coşkun Özgür Piroğlu.