Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Tuncel Kurtiz'in vasiyeti gereği Tahtakuşlar Köyü'ne gömülemeyeceği haberi üzerine derhal harekete geçtiklerini söyledi ve bir açıklama yaptı.

Kenanoğlu, "Altınoluk Alevi derneklerinden bir heyet köye doğru yola çıktı. Bu yanlışı düzeltmeye gidiyorlar. Alevi inancında böyle şey olmaz. Bu utanç verici durumu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz", dedi.

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu’nun Twitter hesabından (@alikenanoglu ) yapılan açıklamalarda şöyle denildi:

Tuncel Kurtiz'in Alevi köyü mezarlığına vasiyetine rağmen kabul edilmemesi bizim için utançtır. Bu utancı gidermek için köyle temastayız.

Tuncel Kurtiz'i veasiyeti gereğince Tahtakuşlar köyüne Ali Ekber Çiçeğin yanına koymak için uğraşıyoruz. Köye bir heyet gönderdik.

Tuncel Kurtiz'i mezarlığına kabul etmeyen köy Aleviliğini de kaybetmiş bir köydür. Alevilikte böyle bir saçmalık yoktur. Tarihte rastlanmaz.

Arkadaşlar köyle temastayız. Bir heyet orada şu an. İnşallah iyi haberi buradan duyuracağım.

Şu anda arkadaşlarımız Tahtakuşlar köyünde köylüyle görüşmeye devam ediyorlar. Muhtar köyde değilmiş. Köylü de kabul etmiyor. REZİLLİK

Tahtakuşlar köylüleri Kurtiz'i mezarlıklarında yer olmadığı gerekçesi ile kabul edemeyeceklerini söylediler ve heyet köyden ayrıldı. (16:15)

Tuncel Kurtiz' in bu konudaki aile temsilcisi ile görüştüm aile de bu saatten sonra o köylüler kabul etse de biz kabul etmeyeceğiz dediler.

Arkadaşlar paylaştığım bilgiler gerek köy kanadından gerek oraya giden heyet kanadından gerekse aile temsilcisindendir. Birinci ağızlardandır.

Bu nedenle kimse paylaşımlarımın doğru olmadığını söyleyerek, Aleviliğe yakışmayan bu köylüleri de aklamaya çalışmasın.

Alevi diye o köylülerin yaptığını aklama derdine düşmek ta başka bir yanlıştır. Tahtakuşlar köylülerinin yaptığı Aleviliğe sığmaz.

Alevi olan Tahtakuşlar köyünün yaptığını biz Alevi kurumları olarak kabul etmiyor ve kınıyoruz. Bu yaptıklarının Alevilikte yeri yoktur.

Şimdi ismini açıklamayacağım birileri Tahtakuşlar köylülerini bu vebalden kurtarmak için kamuoyuna başka şeyler söyleyeceğiz dediler.

Yanlış yapan Alevi diye, vaziyeti kurtarma girişimiyle kamuoyuna gerçek dışı farklı bilgiler aktaranları da aynı şekilde kınıyorum.

T.Kurtiz'i mezarlıklarına koymayan Tahtakuşlar köyü yanlış yapmıştır, bu yanlışı ört bas etmeye çalışmaktansa bu zihniyeti mahkum etmeliyiz.

Tuncel Kurtiz canın yolu ışık devri daim olsun..."

Son haber: http://www.demokrathaber.net/guncel/tuncel-kurtizin-vasiyeti-yerine-getirilecek-h23153.html