Yüksekova'da iki kardeşten birinin hayatını kaybettiği, diğerinin ise yaralandığı olaya ilişkin konuşan görgü tanığı Asya Aşkın, delillerin polis tarafından apar topar toplandığını söyledi, yerlerin temizlendiğini söyledi. 

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Eski Kışla mahallesinde 5 yaşındaki Umut Kozay'ın yaşamını yitirdiği, ağabeyi 7 yaşındaki Erhan'ın yaralandığı olaya ilişkin görgü tanığı konuştu.

Görgü tanığı Asya Aşkın Kadriye Kozay’ın çocuklarıyla evlerine misafir olarak geldiğini, içeride oturdukları sırada patlama sesi ile dışarıya fırladıklarını söyledi. 

'DELİLLER TOPLANDI YERDEKİ KANLAR TEMİZLENDİ'

Aşkın, dışarıya çıktıklarında her gün çocuklarının oynadığı karakola 15 metre mesafedeki alanda Erhan ve Umut'un yerde olduğunu gördüklerini söyledi. Aşkın, "Erhan ile Umut yemek yedikten sonra dışarıya oyun oynamaya çıktılar.

Onlara arabalara dikkat etmelerini söylemiştik. Dışarı çıkmalarından 5 dakika sonra patlama meydana geldi. Patlama sesi ile birlikte hepimiz dışarıya çıktık. İki çocuğun bedeni yerdeydi. Patlama ile birlikte çevredeki evlerin camları kırılmış, her yer toz duman içindeydi. Patlamanın ardından cenazelerin yanına polis bağırarak geldi ve herkesi oradan uzaklaştırdı. Ardından da olay yerine çağrılan ambulans ile iki çocuk hastaneye kaldırıldı" dedi.

Çocukların yaralı bedenlerinin kaldırılmasının ardından olay yerine gelen polislerin, etraftakilerin ve kendilerinin ifadelerine başvurmadan apar topar delileri toplayarak gittiğini ileri süren Aşkın, daha sonra yerdeki kanların da temizlendiğini söyledi.