Osmanlı Hükümeti’nin aldığı tehcir kararıyla 24 Nisan 1915'te İstanbul'da önde gelen 220 Ermeni aydınını tutukladığı gün Ermeni Soykırımı’nın başlangıcı olarak kabul edilmekte.

1915 Ermeni Soykırımı’nı anma günü olan 24 Nisan yaklaşırken Frankfurt’ta merkezli Soykırım Karşıtları Derneği (SKD) bir açıklama yayınladı.

Soykırım Karşıtları Derneği, soykırım kurbanlarının anısına ve soykırım mağduru halkların yaşam hakkına saygı için 24 Nisan sabahı Erivan’daki Soykırım Anıtı’na bir çelenk bırakacaklarını da duyurdu.

Erivan’da bu yıl yapılacak anmada Soykırım Karşıtları Derneğini (SKD), Yönetim Kurulu üyesi Dr. Eran Gündüz temsil edecek.

SKD, Eran Gündüz’ün soykırımın inkârından duydukları üzüntü ve utancı ifade etmek için soykırım kurbanlarının anılarına saygıda bulunacağını ve başta Ermeni halkı olmak üzere soykırım mağduru halkların acılarını paylaşmaya çalışacağını duyurdu.

Soykırım Karşıtları Derneği (SKD) açıklamasında şunları dile getirdi:

SKD, Türkiye Cumhuriyeti devletinin 99 yıldır soykırımı inkâr etmesini, Talat, Enver, Cemal ve diğer 1915 soykırımı baş sorumlularını “ulusal kahramanlar” olarak kutsamasını, Türkiye toplumunu soykırım suçlularına tapınmaya teşvik ederek soykırım politikasını sürekli gündemde tutmasını şiddetle protesto eder.

SKD, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1915 Soykırımını derhal kabul etmesini, başta Ermeni halkı olmak üzere, Soykırım mağduru Asuri-Süryani, Helen-Pontoslu Helen, Ezidi halklardan özür dilemesini ve soykırımın açmış olduğu bütün zararları karşılamasını talep eder. Aynı zamanda sürgündeki bütün diaspora soykırım mağdurlarına vatandaşlık ve ülkelerine geri dönme hakkının tanınmasını talep eder.

SKD, TC devletinin komşu ülke sınırları ihlalini, saldırgan yayılma politikasını, Kessab ve Rojava örneğinde olduğu gibi soykırım mağduru Ermeni halkının yeniden katline ve sürgününe vesile olan İslami terör örgütlerini teşvik ve desteğini derhal sona erdirmesini talep eder.

SKD, TC devletinden, Kürt ulusunun ve Alevi inancından halkların toplumsal yaşamlarına soykırımcı müdahalelerden, zoraki asimilasyondan derhal vazgeçmesini, anadillerin serbestçe konuşulduğu, çok dilli, çok kültürlü ve çok inançlı demokratik toplum modelini yaşama geçirmesini talep eder.

SKD, Toplumumuzun tarihindeki kanlı karanlık sayfaları ile yüzleşmesine karşı yaratılan devlet engellerinin tamamen ortadan kaldırılmasını, müfredattaki soykırım mağduru halkları aşağılayan, ırkçı tekçi ders kitaplarının derhal toplatılmasını talep eder. Genç kuşakların, gelecek nesillerin eğitimi için Devletten bağımsız bilim insanlarının (tarihçi, pedagog, psikolog) bilimsel tarihi gerçeklere dayanan yeni ders kitapları hazırlamasını talep eder.

FRANKFURT DA PROTESTO

Soykırım Karşıtları Derneği (SKD), Almanya Asuri Demokratik Örgütü, Almanya ve Orta Avrupa Asuri Federasyonu, Wiesbaden Alman - Ermeni Halklar arası Anlayış Derneği tarafından Frankfurt’ta da soykırımı anma ve protesto etkinlikleri düzenlenecek.

24 Nisan 2013 Çarşamba günü saat 11.00’de 1915 Soykırımının inkârını protesto için Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosluğu’na siyah çelenk bırakılacak. (Demokrat Haber)