Marmaris’in kuzeybatısında yer alan karayoluyla 20, denizyoluyla ise 5.5 kilometre mesafedeki Ada Ağzı Mevkii’nde bulunan Cennet Adası’ndaki Nimara Mağarası’nın duvarları adeta yazı tahtasına çevrildi. Turizm sezonunda binlerce turistin ziyaret etmeden şehirden ayrılmadıkları mağaranın duvarlarına oje, kara kalem, sprey boya ve kesici bir aletle çeşitli isimler, figürler ve sevgiliye aşk ilan eden yazılar yazıldı. Mağaranın 30 metre içinde inmek için konumlandırılan korkulukların tekme atılarak yerinden oynatıldığı görüldü. Ayrıca mağaraya giden ana ve patika yollardaki yönlendirme levhaları da yerinden söküldü.

Milli Parklar Müdürlüğü sınırları içinde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumluluğundaki mağarada yaşanılanlarla ilgili yetkililer, açıklama yapmadı. Marmaris Belediyesi yetkilileri ise bakanlık nezdinde girişimle bu alanın tekrar düzenlenmesini istedi.

TEPKİ ÇEKTİ

Marmaris’te kış ayında doğa sporlarıyla uğraşan bazı vatandaşlar, ziyaret için gittikleri mağarada gördüklerine şaşırdı. Doğa tutkunları, mağara duvarlarına yazılan yazıların fotoğrafını çekerek sosyal medya da paylaşarak altına, “Bu doğa harikası mağara ziyarete açıldıktan sonra yurdum insanı bu hale getirmiş. Adam üşenmemiş yanında boya getirmiş yazı yazmak için. Yazık, ziyarete kapatılsa daha hayırlı olacak” yorumu yaptı.