Özellikle 'Gezi süreci' ile birlikte görünürlüğünü arttıran LGBTİ bireyler, birçok alanda ses getirmeye başladı. Bağımsız aktivistlerin sayısı da bir hayli artmaya başladı. Bu süreçten sonra çok güzel çalışmalar oldu.

İşte bu isimlerden bir tanesi 'Öykü Ay'

Sosyal medya ile bağlantısı olan birçok kişinin bildiği bir isim.

Üstelik son zamanlarda yaptıklarıyla gündemde olan bir isim. Ben de kendisini yakından tanıyan birisi olarak Öykü Ay ve düzenleyecekleri ''TransGay Fashion Dayanışma Defilesi''nden bahsetmek istiyorum.

Öykü Ay 41 yaşında.

Yıllarca geçimini seks işçiliği ile sağlayan bir trans kadın.

Son zamanlarda vaktinin büyük bir bölümünü LGBTİ aktivizmine ayırmaya başladı. Gerek Trans misafirhanesine topladığı yardımla olsun, gerek LGBTİ ile ilgili tüm çalışmalarda ön planda yer almaya çalışan bir isim.

''Helal olsun!'' demek yetmez.. Bu çalışmaların bir ucundan tutmak, hepimize düşen bir görev. Eminim ki, kendisi ile aynı şekilde düşünüyoruz.

Öykü Ay, şu an çalışmalarına ''TransGay Fashion Dayanışma Defilesi'' ile devam etmekte. Yani ''bir trans yarışması oldu, şimdi buna ne gerek vardı?'' diyeceksiniz belki de.. Hele bir defileden bahsedelim:

TRANSGAY FASHION DAYANIŞMA DEFİLESİ

5. Trans Onur yürüyüşü öncesi, yine bir ilk olan ''But Trans Güzellik Yarışması'' yapıldı. Ve ilk olması nedeniyle birçok tartışmaya yol açtı. Artık bu tartışmaların üzerinde durmaktan ziyade, daha önemli bir noktaya değinmek lazım.

Bu memlekette ilk kez medya; 'Travesti terörü, travesti cinayeti'' şeklinde bir haber yapmadı. Birçok yerde transların ismi ilk defa farklı bir şekilde duyuldu. Yarışmada birinci olan 'Yankı Bayramoğlu', Tayland'da tüm LGBTİ bireyler adına sahneye çıktı. Bu LGBTİ bireylerin bir gururudur.

Yine uzun bir süre gündemde kalacak bir çalışma 20 Kasım Perşembe günü düzenlenecek.

Üstelik bu defile için toplanan bütün gelir ''Trans misafirhanesi'' için harcanacak. Bu organizasyona birçok LGBTİ oluşumu da destek veriyor. Artık 'bağzı' tabuları yıkıp, böyle bir etkinliğe destek vermek gerekir.

Velhasıl, birbirimizi yıpratmadan bu etkinlikte küçük bir rol almamız gerek. Öncelikle Öykü Ay ve bu organizasyonda emeği geçen tüm LGBTİ bireylerinin emeğine sağlık. Umuyor(um)uz ki, çok güzel bir gece olacak. Öykü Ay'ın deyimi ile: 'Allah yar ve yardımcınız olsun canlar'..