Sanal alemin en popüler sitelerinden biri olan Ekşi Sözlük'teki bir entry ile dine hakaret ettiği ileri sürülen yazarın 1,5 yıl hapsi isteniyor.

 

Ekşi Sözlük yeni bir mahkeme sürecinin tam ortasında ancak bu sefer davalık olan sözlüğün kendisi değil, 35 bine yakın yazarından bir tanesi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Ekşi Sözlük'te açtığı "din saçmalığı" başlıklı entride yazdıklarıyla İslam dinine inananları aşağıladığı iddiasıyla şikayet edilen "sigaram ve ben" rumuzlu makine mühendisi Ahmet M. S. için 1,5 yıla kadar hapis isteniyor.

Açılan davaya karşı yaptığı savunmada sözlükte yazdığı yazıda bir hakaret kastı taşımadığını belirten yazarın mahkemesi 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

Bakın bakalım sizce de dine hakaret mi var, düşünce özgürlüğü mü?

İşte 10 Ağustos 2011’de saat 17.40’da yazılmış olan ilgili entry:

şimdi saçmalık derken, gereksiz olarak anlaşılmasın, gayet de gereklidir din dediğimiz beyin uyuşturucusu. insanoğlu doğru, yanlış, ahlaki, etik gibi kavramların içinden kendi başına çıkabilecek kapasiteye sahip değildir, bu sebeple eline bir yanlış-doğru rehberinin verilmesi çok da dahiyane bir fikirdir aslında. burada garip olan durum, milyarlarca insanın hala kayıtsız şartsız güncellenmemiş ve fantastik masallar silsilesi halinde bulunan bu dinlere inanıyor olmasıdır. bundan daha da garip olanı, bu insanların inanmayana acıyan gözlerle bakması, ve saçma sapan argümanlarla kanıt olduğunu iddia ettiği bir takım görüşlerin diğerlerinin aklına yatmadığı için onların zekasını aşağılamasıdır. güzel kardeşim, tamam sen inan, saygım var. hatta bak şimdi bir ay ben senin tacizlerine maruz kalmamak için s….de olmamasına rağmen ortalık yerde yeme içme özgürlüğümden feragat edeceğim, sene boyu sabahın beşinde ezan sesiyle uyanmak zorunda kalıyorum, din odaklı yönetimlerin akıl almaz icraatlarının sonuçlarına katlanmak durumundayım, bunları düzeltmek için yapabileceğim birşey de yok, kabul. ama benim bir saçmalığa inanmamam, sırf sen inanıyorsun diye beni aşağılama, kendinden alt seviyede görme hakkını sana vermez. “bak ne kadar mükemmel bir kainat, kusursuz bir sistem, bunu allah yaratmadıysa başka nasıl olabilir” gerizekalılığındaki bir yaklaşımla “bu kainat zumbak tarafından yaratılmıştır, yoksa nasıl olabilirdi” şeklindeki bir yaklaşım arasında bir çokları için en ufak bir fark yoktur, ikisi de ispatlanamaz, ikisi de bilinmeyene bir açıklama getirmek için ortaya atılmış düşüncelerdir. işte düşünmeden inananların* bu kadar net ve basit bir gerçeği anlayamıyor olmaları, dinin saçmalık olduğunun en net ve basit ispatıdır.