Bugün New York'ta bir basın toplantısıyla açıklanacak olan Windows 8, teknoloji devi Microsoft'un otuz yıldır piyasaya sürdüğü ürünler içinde "en radikal değişim, en cesur hamle" diye niteleniyor.

 

DOKUNMATİK EKRAN VE AKKILI TELEFONLARA DAYANAN BİR YAZILIM

Windows 8, yazılımın daha önceki versiyonlarından köklü bir kopuş olarak görülüyor; çünkü geleneksel masa üstü bilgisayar ve fareye değil, dokunmatik ekranlara ve akıllı telefonlara dayanıyor.

 

Yeni işletim sistemi dokunmatik ve üzerinde karolar olan bir arabirim getiriyor. Bu karolar hem dokunarak tek tek uygulamalara girmeyi sağlıyor, hem de yazılımın ana ekran üzerinde güncellemeler yapmasını mümkün kılıyor.

 

HEM DOKUNMATİK HEM GELENKSEL KULLANIM ÖZELLİĞİ

Örneğin aldığınız son elektronik postalar, yeni başlıklar ya da sosyal medya mesajları konusundaki güncellemeler, ekrandan takip edilebiliyor.

 

Windows 8, hem Metro adlı dokunmatik bir arabirime sahip olacak, hem de daha geleneksel bir arabirimi koruyacak.

 

Kullanıcılar dokunmatik kullanım yerine, isterlerse, geleneksel masa üstü moduna da geçebilecekler.

 

Windows 8'in bütün özelliklerini kullanabilen versiyonları, Intel ve AMD tarafından kullanılan x86 tabanlı yazılım mimarisi ile çalışacak, Windows RT versiyonu ise ARM firması tarafından yapılan CPU tabanlı tasarımlarla çalışabilecek.

 

'WİNDOWS 8'İN BAŞARISI MİKROSOFT'UN KADERİNİ BELİRLEYECEK'

Uzmanlar, Windows 8'in başarısının Microsoft'un kaderini belirleyecek kadar önemli olduğunu söylüyorlar.

 

Forrester Research adlı teknolojik danışmanlık şirketinden Frank Gillet, "Windows 8 geniş kullanım imkanlarıyla bir çok yeni kullanıcıyı cezbedebileceği gibi, radikal değişimiyle kendi geleneksel alıcısının diğer markalara yönelmeyi düşünmesine de sebep olabilir" diyor. (bbc)