Paris merkezli Semiocast’in yaptığı araştırma ülke bazında kullanıcı rakamları ve aktif kullanıcı sayıları ile Twitter hakkında detaylı bilgiler barındırıyor.

 

Semiocast’in kurucusu Paul Guyot, Twitter’ın 500 milyondan fazla kullanıcısının sadece %27’sinin yani 170 milyon civarında kullanıcının aktif olarak mikroblogu kullandığını söylüyor.

 

Araştırmaya göre aktif kullanıcı oranında listenin başında %33 ile Hollanda gelirken, ikinci sırayı %30 ile Japonya alıyor. Türkiye %25 aktif kullanıcıya sahip ve genel ortalamayı eksi %2′lik oran ile geriden takip ediyor.

 

Analizde bir hesabın aktif olarak nitelendirilmesi için üç aylık süreç içinde, avatar değişimi, yeni bir kullanıcı takip etme veya tweet yazma gibi bir faaliyet göstermiş olması gerekiyor. “Bu hesaplamanın ayda bir kez oturum açmaya denk geldiğini düşünüyoruz”  diyen Guyot’ya göre bu rakamlar reklam ve diğer pazarlama stratejileriyle ziyaretçileri paraya çevirmeye çalışan Twitter için son derece önemli.

Guyot ayrıca 500 milyon kullanıcı dönüm noktasına spam hesapların dahil olmadığının altını çizerken Twitter’ın spam kullanıcı hesaplarını toplu olarak iptal ettiğini, bu yüzden bahsedilen rakamlar hesaplanırken dikkate alınmadığını söylüyor.

 

Araştırmaya göre tüm tweetlerin %74’ü, TweetDeck’in de dahil olduğu Twitter’ın kendi erişim noktalarından yollanıyor.

 

Semiocast’in analizleri, Twitter’ın dünya çapındaki tüm aktivitelerinin %27.6’sının masaüstü bilgisayardan gerçekleştiğini söylüyor. Fakat toplu olarak bakıldığında en çok kullanılanlar yine tüm tweetlerin %61’ini oluşturan mobil kullanıcılar.

 

İlginç bir şekilde, Twitter bu günlerde iOS ve Android dışındaki üçüncü parti uygulamalardan daha fazla trafik çekiyor. Bunların en popülerleri ise %3 ile Ubersocial for Blackberry ve %2.1 ile Echofon. İngilizce dışında farklı dillerde tweet yazmayı kolaylaştıran üçüncü parti uygulamalar tercih edilirken Guyot bu duruma “Kullanım gerçekten de ülkeden ülkeye değişim gösteriyor, örneğin sadece Japonya’ya hizmet veren aracılar  tüm aracıların listesinde en iyi 50 arasında yer alıyorlar” diyerek dikkat çekiyor. (sosyalmedya.co)