ABD'de mahkeme Samsung'un Galaxy 10.1 tablet bilgisayarı hakkında verilen yasaklama kararını kaldırdı. Apple'ın zaferi olarak görülen Ağustos ayında sonuçlanan davada Samsung ürününe geçici satış yasağı konmuş ve Güney Koreli firma tazminat cezasına çarptırılmıştı.

 

Her ne kadar Galaxy 10.1 Samsung'un eski bir tablet modeli olsa da yaklaşan Noel alışverişi öncesi mahkemenin bu kararı firmaya müjde gibi geldi.

 

Reuters'in haberine göre, Samsung yayınladığı açıklamada "Mahkemenin kararından çok memnunuz böylece Apple ürünlerine ait patentleri ihlal etmediğimiz ispatlanmış oldu"  denildi.

 

PATENT SAVAŞLARI

Dünyanın en büyük 2 mobil cihaz üreticisi şu anda dünyada 10 farklı ülkede patent ihlali yüzünden mahkemelik durumda. Yasal çekişme geçen sene Apple'ın Samsung'u mahkemeye vermesiyle başlamış, karşılıklı açılan davalarla bir nevi savaşa dönüşmüştü.

 

Ağustos ayında çıkan yasaklama kararı son mahkemenin kararıyla devre dışı kalmış oldu. Jüri, Samsung'un Galaxy Tab'inin, Apple ait D'889 numaralı patenti hiçbir şekilde ihlal etmediği yönünde karara vardı. İkilinin ABD'deki davalarına bakan ve bu yüzden kendi çapında ün sahibi olan yargıç Lucy Koh kararını açıklarken "Mahkememiz, Apple ile yanı fikirde değil" dedi.

 

SAMSUNG İNTİKAM PEŞİNDE!

Ağustos ayında Apple'ın patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 milyar dolarlık tazminat ödemeye mahkum olan Samsung da, ABD'li rakibine aynı şekilde karşılık veriyor.

 

Samsung, piyasaya yeni sürülen iPhone 5'in kendi patent haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Şirketten yapılan açıklamada “Yeniliklerimizi ve fikri mülkiyet haklarımızı korumak için gerekli adımları atmaktan başka seçeneğimiz yok” ifadeleri yer aldı.