Türkiye’de baskıcı uygulamalara karşı siyasal eylemeleri ile kendilerinden sık sık söz ettiren internet aktivistleri grubu RedHack, küresel aktivist grup Anonymous adını kullanarak sol, muhalif ve Kürt sitelerine saldıran şaibeli grubu “popülist”, “şovenist” ve “emek hırsızı” olarak tanımladı.

 

1997 yılında kurulan RedHack (Kızıl Hacklar), Anonymous adına sol, muhalif ve Kürt sitelerine yapılan saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kizilyildiz.org’da yayınlanan açıklamada, bu saldırılar kınanırken bunların gerçekte Anonymous’la ilgili olmadıkları belirtildi.

 

“1997'de kurulan ve o günden bu zamana kadar ‘kesintisiz’ eylem yapan, pratik sergileyen ezilenlerin siber ordusu RedHack'in Anonymous ile ilişkisi 2005 yıllarına 4chan'e kadar dayanır” diyen RedHack, Anonymous Türkiye'nin ‘esas kolunu’ yani aktif eylem ve teorik yönelim birimini yıllardır kendilerinin yürüttüğünü ifade eti.

 

RedHack, “Sanıldığı gibi Anonymous bize değil, biz Anonymous'a yardım etmekteyiz, hem de her fırsatta ve elimizden geldiğince. Çünkü Anonymous aynı zamanda biziz. Sadece son süreçte (bu Temmuz ayında) bizlere ‘merkezi’ anlamda destek çıkıp MİT, Başbakanlık gibi yerleri DDOS yöntemiyle erişime engelleyenler Anonymous'un Merkezi kolu ve biz, yani ‘gerçek’ Anonymous'un Türkiye koludur. Şu an bu isimle gezenlerin (@AnonsTurkey) kesinlikle bir katkısı olmamıştır” diye belirtti.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2011'deki Türkiye'yi sarsan ve Anonymous'un tanınmasına yol açan ‘sansür karşıtı eylem’inin internet ayağında aktif önderlik görevi içinde yer aldık, örgütleyici pozisyonda yer aldık. Bu eylemlerden ve başarılarımızdan sonra birkaç "ergen" sayılabilecek genç ve deneyimsiz, aynı zamanda hack ve code bilgisi olmayan unsur "belki bir şeyler öğrenebilme" umuduyla RedHack'te kalmış, RedHack ile hareket etmeye çalışmıştı. Zaten aynı zamanda "Anonymous Türkiye" ayağını yürüten RedHack için bu sorun olarak görülmedi, aksine mutlu bile olduk. Fakat bu unsurlarda hakim olan "popülizm" yani kendini öne çıkarma hastalığı, bizlere ve ideolojimize ters geldi. Çünkü bizde isimler yoktur.”

 

Kendilerine Anonymous Türkiye adını veren bu kişilerin “faşizan tavırları” dolayısıyla uzaklaştırıldığını kaydeden RedHack, “Popülist ve şovenist 15-17 yaş grubu çocuklar onları kullanan BOTNET sahibi ABD güdümlü tiplerle bize sataşır, karalar oldu. Öyle ki kendi resmi hesaplarından saldıramadıkları için değişik isimlerle bizlere saldırdılar ve Cemaat tarafından açılan RedHack aleyhtarı "blog" sitelerini alttan alta desteklediler” dedi.

 

“Bu emek hırsızlığına rağmen biz gerçek hacker ilkelerini etiğini korumaya çalıştık” diyen RedHack şunları ekledi: “İstedik ki insanlar "vaay bakın birbirlerine girdiler" demesinler, istedik ki devlet ve bu tipten grupların arkasında olanlar sevinmesin.. Ta ki muhalif çizgide yayın yapan @solhaberportali'na yapılan DDOS türü "faşist" sansür saldırısına kadar. Sadece @solhaberportali'na değil, aynı zamanda toplumda devlet tarafından yükseltilen kardeşi kardeşe kırdırma politikası ürünü olarak kardeş Kürt halkının "zayıf sistemli" sitelerine de "PKK bahanesiyle" DDOS türü saldırıldı. Bu saldırıların tek amacı "gündem" olabilmek, halkın duygusal yanını ve PKK histerisini kullanarak halkları birbirine kırdırmaktan, halkın duygularını kullanarak ün yapmaktan başka bir şey değildi. Biz buna alet olmadık. Tavrımızı net koyduk. Zaten çok geçmeden soLHaber'e "bizi bahane göstererek" saldırıldı. Bu saldırı "vay efenim bizim ismimizi neden yazmadınız neden RedHack'i yazdınız" demek içindi. Tam 6 saat boyunca binlerce hit alan AKP ve devletin nefret ettiği bu site Anonymous adıyla kapatıldı ve sosyalistleri Anonymous'a düşman etmeye çalıştılar. Bu da bardağı taşıran son damla oldu.”

 

RedHack, “Bu popülizm ve şovenizm dalgasında bize düşen tavır almaktı. Biz Anonymous'a değil, onun ismini ego tatmini için kullanan ergenus lamerus'lara tavır alıyoruz. Çünkü eğer Anonymous Türkiye aranıyorsa o başından beri bizdik, halen biziz. Eğer RedHack aranıyorsa o da biziz ve buradayız” ifadelerini kullandı ve “Unutmasınlar bizlerin Anonymous ile ilişkimizi bozamazlar” diye eklediler.

 

RedHack, “Klasik olacak ama 97'de biz varken ne Vendetta vardı ne başka bir grup, biz o gün de popülarite için yapmadık bugün de umurumuzda değil. Anonymous'u emperyalist devletlerin güdümünden ve istemlerine alet etmeyerek, o çizgiden alarak, sistem karşıtı pozisyonda kararlılıkla tutuşumuz veya evirişimiz bu türden kapitalistlerin hoşuna gitmedi biliyoruz, ama onlara Anonymous'u veya Hacktivism'i, kapitalizm için ve devlet istemleri için paravan olarak kullandırmayacağız!. Bizim ödediğimiz bedeller üstünden saygınlık kazananlar o bedellerin altında kalır” diye belirtti.

 

“Hack, Hackerlara bırakılmalı, soytarılara ve sosyalizm düşmanı unvan, nam, şan, şöhret sevdalısı düşkünlere değil” diyen internet aktivisti grup, “Anonymous'u medyada yer almak için kullanan ergenus lamerus'lara izin vermeyeceğiz! Anonymous bizimdir, halkındır, onu kişisel çıkarları için kullananlar karşılarında daimi bizleri bulacak” ifadelerini kullandı. (ANF)