RedHack, hem Sivas katliamını anmak hem de Suriye sorununa dikkat çekmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesi public.mfa.gov.tr'yi hackledi.

Dün gece saatlerinden itibaren önemli bir eylem hazırlığı içinde olunduğunu duyuran RedHack, twitter hesabından yayınlanan mesajda, "Sivas katliamının yıldönümünde hem katledilen canları anmak, hem de son donemde ülkemizin içinde olduğu ve boğuştuğu cemaat güdümlü faşizme ve onun emperyalist sahiplerine karşı RedHack olarak çok önemli bir eylem gerçekleştirdik" denildi.

Redhack, twitter hesabından yaptığı açıklamada gün içinde Dışişleri Bakanlığı'ndan elde ettiği belgeleri de tek tek açıklayacağını duyurdu ve eylemim görüntülerini http://zonehmirrors.net/defaced/2012/07/03/public.mfa.gov.tr/adresinden yayınladı.

RedHack davasına bakan savcı Hakan Yüksel'e de seslenen RedHack, tutuklanan, aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu yedi kişinin serbest bırakılmasını aksi takdirde hackleme eylemlerine devam edileceğini duyurdu ve ekledi:

"Bak 'özel'din eskiden, o da kalmadı. Size iki çift lafımız var; Hani nerede kurulan siber ordular, savunmalar? Sayemizde 'savunma harcamaları' ismi altında cukkayı indirdiniz, gözümüzden kaçmadı."

"SAVAŞ İSTİYORSANIZ SİZ SAVAŞIN"

Bu sabah saat 08.30 sularında public.mfa.gov.tr'nin hacklendiğini duyuran RedHack, Dışişleri Bakanlığı'nın sayfasına özetle şu mesajları bıraktı:

* Emperyalizmin Ortadoğu projeleri kapsamında dünün dost ülkeleri hızla savaşa sürüklenmekte, suni savaş senaryolarıyla halkımız savaş psikolojisine sokulmakta, milliyetçi duygular körüklenerek kardeş halklara düşmanlık besletilmeye çalışılmaktadır.

* Kendi ülkesindeki savaşı çözemeyenler nedense başka ülkelerin sorunlarına eğilir olmuş, onların içişlerine karışmayı "büyük devlet" olmanın gerekliliği olarak görmüşler.

* Fakat unuttukları bir şey var. "Bu tiyatroda doğduk diye bu tiyatroda yaşamak zorunda değiliz" diyen insanlar da var bu dünyada ve sizin bu oyununuza çomak sokmaktan büyük zevk duyacaklar.

* Sizler dışişleri politikasını başka ülkelerin içişlerine karışmak ve emperyalist devletler için "şirin" gözükmek için "kabadayılık" olarak algılıyorsunuz ve bizleri savaşa sürüyorsunuz! Çok savaş istiyorsanız bırakın meclisi, giyin postallarınızı ve savaşın.

"SİVAS'A ZAMANAŞIMI DİYEN SAVCI REDHACK DAVASINA BAKAN SAVCI"

Bu eylemi Sivas katliamında yaşamını yitirenlere adayan RedHack, Sivas'ta yaşananların unutturulamayacağını ifade etti.

"Sivas katliamını zaman aşımı diye rafa kaldıranlar, Sivas katliamını meşru görenlerdir. Bu durum katliamın hala sürdüğünün kanıtıdır.

"RedHack'e atanan özel yetkili savcının Sivas davasını rafa kaldıran savcı ile aynı olması bizim için hiç de şaşırtıcı olmadı.

RedHack, Sivas katliamını anmak için Dışişleri Bakanlığı'nın sayfasına Grup Yorum'dan Gün Tutuşur parçasını da koydu. (Bianet)