Adobe, iPad kullanıcılarının merakla beklediği Photoshop Touch'un, bugünden itibaren Apple Store'dan indirilebileceğini duyurdu.

 

Adobe Photoshop Touch, temel Photoshop özelliklerinin yanı sıra, tabletler için özel üretilmiş uygulamaların içerisinde, oluşturma ve paylaşma özelliklerine de sahip. Uygulama, Adobe Touch Apps olarak, Adobe Creative Suite'den ilham alan altı bağımsız dokunmatik ekran uygulamasının merkez parçası konumunda. Diğer Adobe Touch uygulamalarının iPad versiyonlarının da yılın ilerleyen döneminde piyasaya sunulması bekleniyor.

 

Photoshop Touch kullanıcılara, pek çok fotoğrafı tek bir katmanlı imajda birleştirme, gerekli düzenlemeleri yapma ve göze hoş görünen sanatsal çalışamalar, rötuşlanmış fotoğraflar, çizimler, fikir düzenlemeleri ve çok daha fazlasını yapmak için profesyonel efektleri kullanma imkanı veriyor. Scribble Selection Tool, bir fotoğrafta neyin kalıp neyin silineceğini, sadece çizerek belirleme imkanı sağlıyor. Photoshop' tan gelen Refine Edge teknolojisi ile, seçim yapılırken, seçilmesi zor alanlar ve yumuşak hatlı kenarlar dahi kolaylıkla yakalanabiliyor. Photoshop Touch, kullanıcılarına, hızla imaj dosyalarını bulma veFacebook ile Google Image Search entegrasyonları sayesinde oluşturdukları dokümanları paylaşma imkanı sunuyor.

 

Adobe Dijital Medya İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü David Wadhwani, "İnsanlar iPad üzerinde, Photoshop Touch kullanarak neler yapabildiklerini görünce çok şaşıracaklar" dedi.

 

 

Photoshop Touch'a ek olarak Adobe, iPad için diğer dokunmatik özellikli uygulamaları önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planlıyor. (samanyoluhaber)