Ülkemizde pek çok alanda hayırsever vatandaşların duyarlı davranışlarına tanığızdır. Bazı hayırseverler ülkenin dört bir tarafına okullar yaptırır. Şimdi de iki bilimsever o okulları Matematik Dünyası'yla buluşturacak...

 

Bilimsever Berksan ve Yüksel Atakan çifti, engellilerin koşullarının iyileştirilmesinden eğitime kadar birçok konuda yıllardan beri önemli katkılarda bulunuyordu.

 

Bu sefer Matematik Dünyası dergisine okulların abone edilmesi ve böylece matematiğin sevdirilmesi için kolları sıvadılar.

 

İlk ve ortaöğretim kurumları Atakan'lar sayesinde Matematik Dünyası’na ücretsiz abone olabilecekler.

 

Matematik Dünyası’nın Genel Yayın Yönetmeni Ali Nesin, hedeflerinin daha ziyade Doğu ve Güneydoğu'daki ya da varoşlardaki mağdur eğitim kurumları olduğunun altını çiziyor.

 

Ali Nesin, bunun için öğretmenlerin de başvurabileceğini söylüyor. Ancak bir şartı var. O da şu: derginin bir köşeye atılmayacağını, kaybolmaması için çaba harcayacaklarını ve dergiyi öğrencilerle ve meslektaşlarıyla paylaşacaklarını 15 Aralık'a kadar [email protected] ve [email protected] adreslerine yazarak taahhüt etmek.

 

100 okulu kapsayacak bu armağan abonelik Ocak 2012'de başlayacak ve 1 yıl sürecek.

 

Ali Nesin, “Berksan ve Yüksel Atakan çiftine hepimiz adına (bir kez daha) çok teşekkür ederken, ilgili kişi ve kurumlara duyurulmasını rica ediyorum” diyor.

 

DEMOKRAT HABER