Güvenilirlik ve stabilite ile tanıdığımız Mac bilgisayarlar, Flashback trojanının ardından Backdoor.OSX.SabPub.a trojanı ile karşı karşıya.

 

Apple'ın virüs ve trojan anlamındaki güvenilirliği, son günlerdeki olaylar sayesinde azalma durumunda. Zira, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve Apple tarafından sessiz sedasız yamanan Flashback trojanı, ilk darbeyi vuran olaydı.

 

Şimdi ise, Microsoft'un Office yazılımının açığını kullanarak yayılan Backdoor.OSX.SabPub.a trojanı, Apple'ın canını sıkmakla meşgul. Kaspersky'den Costin Raiu'nun da tarif ettiği bu trojan, 1 ay önce ortaya çıkmış. Bir Java açığı kullanarak zararlı uygulama engelleme yazılımlarına yakalanmadan geçiş yapabilen bu yeni trojan, Office dökümanları arasında hızla yayılıyor.

 

Bu yeni güvenlik vakasıyla beraber, Apple'ın güvenilirliğinde büyük sarsıntı olacak gibi görünüyor. Zira kullanıcılar, Mac bilgisayarları çoğunlukla güvenli ve stabil oldukları için tercih ediyorlar. Bakalım Apple bununla ilgili herhangi bir çözüm getirebilecek mi...

 

Ruşen Göbel / Teknokulis