Daha önce Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularına girerek, şikayet ve yazışmaları ele geçiren Kızıl Hackerlar (RedHack), bu kez de aralarında başbakanlık yetkilileri, muhtar, şöför, başmüfettiş, iktisatçı ve daha birçok meslekten kişilerin silah ruhsatı bilgilerini T.C. kimlik numarasından baba adı ve kızlık soyadlarına kadar açıkladı.

 

Kızıl Hackerlar (RedHack) adlı grup, POLNET (Polis Ağı) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü sunucularına girerek, buradaki ihbar, şikayet dilekçeleri ve yazışmaları ele geçirmişti.

 

Grup, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bu kez de Başbakanlık çalışanlarının bilgilerini yayımladı.

 

Kızıl Hackerlar, "Bu eylemleri hem "bireysel silahlanma" hem de "kadına yönelik şiddet"e dikkat çekmek amacıyla yapıyoruz ve dileğimiz kadınlara yönelik her türden şiddeti yaratan kapitalizmin tarihin çöplüğüne gitmesidir" diyerek gizli belgelere bir yenisini daha ekledi.

 

Redhack (Kızıl Hackerlar) aralarında başbakanlık yetkilileri, muhtar, şöför, başmüfettiş, iktisatçı ve daha birçok meslekten kişilerin silah ruhsatı bilgilerini T.C. kimlik numarasından baba adı ve kızlık soyadlarına kadar açıkladı.

 

Kızıl Hackerlar, "Bu eylemimiz bütün Emekçi Kadınlara armağan olsun. " birimizi durdurabilirsiniz fakat, hepimizi asla!" "biz dünyadaki bütün silahları yok etmek için silahları kullanıyoruz"  "fikirler kurşun geçirmezdir" sloganlarını da sitelerinde not olarak bıraktılar.

 

Sitesi mahkeme kararıyla kapatılan RadHack, blogspot üzerinden yayına başladı ancak oraya da Türkiye’den ulaşım engelleniyor. Ancak internette Anonymaus üzerinden siteye bağlananlar bulunuyor..

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://kizilhack.blogspot.com/2012/03/ankara-emniyetinden-silah-ruhsat.html