Danimarka'daki Aarhus Üniversitesi'nden bilim adamları erkeklerin kol kaslarının ölçülerini, sosyo-ekonomik düzeylerini ve ekonomik dönüşümlerini inceledi.

Hürriyet 'in haberine göre, araştırma, ABD , Arjantin ve Danimarka'da yapıldı. Uzmanlar vücudunun üst kısmı daha zayıf olan erkeklerin sol görüşe daha yakın olduğunu, daha kaslı ve maskülen olan erkeklerin ise sağ görüşü desteklediğini öne sürdü.

GÜÇLÜ OLAN BENCİL OLUYOR

Bunun sebebi olarak fiziksel açıdan güçlü olan erkeklerin, içgüdüsel olarak savaşmaya daha yatkın olması, politik olarak da kendi konumlarını, toplumun çıkarlarından daha önde tutması gösterildi. Fiziksel olarak zayıf erkeklerin ise kendi çıkarlarından ziyade toplumun çıkarlarını daha önde tuttuğu ve barışa daha yatkın olduğu öne sürüldü.

EVRİMİN DOĞAL GETİRİSİ

Araştırmada kadınların vücut ölçüleri ile siyasi görüşleri arasında bir bağlantı bulunamadı. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Profesör Michael Petersen, bu durumun insanın evrim sürecinin yarattığı doğal bir ayrıştırma olduğunu söyledi. Peterson daha önce yapılan benzer çalışmalarda insanların politik görüşlerinin standart ekonomik modeller ile açıklanamadığını belirtti.