Araştırma şirketi ComScore'un yaptığı açıklamaya göre Haziran ayında Hotmail Avrupa'da 108,2 milyon kullanıcı ile en popüler web tabanlı e-posta servisi oldu. İkinci sıradaki Gmail 74,7 milyon kullanıcıya sahip.

 

Öte yandan Hotmail'in ziyaretçileri geçen senenin aynı dönemine oranla sadece yüzde 1 artarken, Gmail yüzde 18 artış kaydetti. Avrupa'da üçüncü sırada 44,3 milyon kullanıcı ile Yahoo Mail yer alıyor. Ancak üçüncü sırada yer alan Yahoo, kullanıcıların en fazla zaman ayırdığı e-posta hizmeti konumunda. Yahoo Mail üyeleri tarafından ayda ortalama 2,1 saat kullanılıyor. Hotmail'e ayrılan ortalama süre 1,9 saat, Gmail için ise bu rakam 59,5 dakika.

 

İlk beşe giren diğer hizmetler, Rusya çıkışlı Mail.ru ve Yandex Mail. Mail.ru Haziran ayında 42,3 milyon kullanıcıya ulaşırken Yandex 25,1 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Bu da Rus servis sağlayıcıları Avrupa'nın ilk beşi içinde en hızlı büyüyen e-posta hizmetleri haline getirdi. Ayrıca Rusya, 58,8 milyon kişi ile Avrupa'nın en büyük Internet kullanıcısı nüfusuna sahip. Rusya'yı 51,8 milyon kullanıcı ile Almanya ve 43,2 milyon kişi ile Fransa takip ediyor.

 

Haziran ayında bütün dünyadaki rakamlara bakıldığında Hotmail 324 milyon kişi ile halen en çok kullanılan e-posta servisi durumunda ancak bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 daha düşük.

 

Bu arada Microsoft'un, Hotmail servisini Outlook.com isimli yeni bir servisle değiştirdiğini de hatırlatmakta yarar var... (chip.com.tr)