Dünya Mobil Kongresi 2014’te büyük bir etkinlikle tanıtılan ve Samsung kullanıcılarını beğenenler ve beğenmeyenler olarak ikiye bölen Galaxy S5’in parmak izi tarayıcısında tüm kullanıcıları şoke edecek bir hata ortaya çıktı!

Daha önce Apple’ın iPhone 5S’te kullandığı parmak izi tarayıcısının beklediklerinden daha fazla güvenlik unsuru sağladığının haberini yapmış; ancak iPhone 5S’in parmak izi tarayıcısını da geliştirilmesi gereken bir özellik olduğunu söyleyerek eleştirmiştik. Galaxy S5’in tanıtımından sonra da güvenlik unsuru ve kullanım olarak daha etkili bir sensör kullanıldığını ve bu konuda Samsung’un Apple’ın önüne geçebileceğinden bahsetmiştik.

Ne var ki; bir grup araştırmacı, Samsung Galaxy S5’in parmak izi sensörünü tutkal kullanılarak kalıbı çıkartılmış, sahte bir parmak izi ile alt etmeyi başardı. (niye böyle bir işe kalkıştıklarını ya da nerden akıllarına geldiğini sormayın)

Sonuç olarak da Samsung Galaxy S5’in parmak izi tarayıcısını kandırarak bu sahte parmak izi ile telefon kilidini açmayı başardılar. Samsung’un kullanışlı olabilmek adına PayPal hesabınızı da parmak izi tarayıcısına bağlamış olması, hesabınızın hacklenmesine sebep oluyor.

Samsung bu kadar ucuz parmak izi sensörü kullanırsa olacağı bu! Bakın Samsung’un parmak izi tarayıcısının fiyatı ne kadar!

Kaynak : http://www.webtekno.com/samsung