Facebook kullanıcılarına 2010 yılından beri isteğe bağlı e-posta hizmeti sunuyordu. Facebook son aldığı kararla bu hizmeti zorunlu hale getirdi. Bundan böyle her Facebook kullanıcısının kullanıcı ismiyle başlayan ve @facebook.com şeklinde devam eden birer elektronik posta adresi olacak. Uygulama aktif hale getirildiğinde kullanıcılara bu durum bir e-posta yoluyla bildirilecek. Kullanıcılara kullanıcı ismini ve böylelikle kullanacağı email adresini değiştirme imkânı da sunulacak.

 

Bazı bilişim uzmanları bu adımı "Facebook'un internet ve kişisel veriler üzerinde daha fazla hâkimiyet sağlama çabası" olarak değerlendiriyor.

 

Facebook daha önce de başta isteğe bağlı sunduğu "zaman tüneli" (timeline) seçeneğini de kış aylarından itibaren kademeli olarak zorunlu hale getirmişti.

 

INSTAGRAM'DA FACEBOOK PROTESTOSU

Facebook'un bu son dayatmasına kullanıcıların nasıl tepki vereceği merak konusu. Zira Facebook'un büyük ilgi gören fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ı satın alacağı haberi basında yer aldığından bu yana, birçok kullanıcı Twitter ve bloglar üzerinden Instagram'daki fotoğraflarını silmeye başladığını duyurdu. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg her ne kadar kendi Facebook sayfasından Facebook ve Instagram'ın birbirinden ayrı tutulacağını duyurmuş olsa da, bu açıklama pek de ciddiye alınmış görünmüyor.

 

© Deutsche Welle Türkçe