Sabah saatlerinde Ekonomi Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) resmi internet sayfasının RedHack'e destek olmak amacıyla Anonymous tarafından hack'lendi. Çok geçmeden bu kez de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın resmi sayfası hack'lendi. Saldırıları RedHack, Twitter hesabından duyurdu.

 

RedHack twitter hesabından eylemle ilgili olarak şu mesajları geçti:

"15 kişi 1 insanı karısının çoluğunun çocuğunun önünde döverseniz olacağı bu. Halkı döverseniz bizi sinirlendirirsiniz. Zam diye sokağa çıkanı, maç seyretmeye gideni, simitçiyi, boyacıyı, öğrenciyi, işçiyi, gazeteciyi jopla, sonra terörist biz olalım. Yok ya?"

"EGM fişi çekti. Halkın karşısında değil de, halkın polisi olduklarında ve iktidara yalakalanmak yerine, halkı kucakladıklarında, dokunmayız."

"Onlara verilen rozeti, istediklerini terörist ilan edip, istediklerini joplamak için kullananlara, bizim vergimizle bize artistlik yapanlara adeta kendini Pensilvanya'nın ordusu olmaya adayan EGM'ye karşı verilen mücadele devam ediyor."

"RedHack'i terörist ilan eden Emniyet ve yakalamak isteyen MİT. İkisi de cökertildi."

"EGM bizden kaynaklı 240 bin polise yasaklamalar getirmişti Önce kendi uysun yasaklarina."

"Hakan Fidan'ı da ziyaret edelim dedik. twitter'da Redhack'i yakalamak için dolanmasın ;)"

 

Bu saldırılar elbette ilk değil. Hükümet ve devlet kuruluşlarını hedef alan grup, daha önce Başbakanlık başta olmak üzere çeşitli bakanlıklar, TÜBİTAK, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri dahil birçok kuruma saldırıda bulundu.

 

TWITTER HESABI KAPATILDI

Dışişleri Bakanlığı’nı hack’ledikten sonra bakanlığa “Oğlum bak git” mesajını gönderen RedHack’in çok geçmeden Twitter hesabı kapatıldı. Ancak çok geçmeden hacker grubu yeni bir hesap açtı ve kısa sürede yaklaşık 23 bin takipçiye ulaştı.

 

REDHACK NASIL HACK'LİYOR

BTK: DDOS SALDIRISIYLA SİTELERİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Hürriyet'e yaptığı açıklamada hacker'ların DDOS saldırısını kullandığına dikkat çekildi ve şu sözlere yer verildi: "DDOS saldırısı ile çok sayıda kaynaktan (PC, sunucu gibi) özel geliştirilmiş yazılımlarla çok sayıda paket hedef internet sitelerine gönderilir. Sistem kaynaklarının tüketilmesi ve bu sayede sistemin cevap veremez duruma gelmesiyle hacker'lar amacına ulaşmış olur. BTK, saldırıların önüne geçmek için bilgisayarlara antivirüs yazılımlarının kurulması gerektiğini söyledi. Trend Micro Akdeniz Ülkelerinden Sorumlu Güvenlik Danışmanı İnanç Ilgın ise hacker'ların kurumların zaafını tespit ederek saldırdığını, bu sebeple kurumlarda kullanılan hassas önemdeki verilere sahip sistemlerin güncel tutulmasının altını çizdi.

 

"BİLGİSAYARLARI ZOMBİYE ÇEVİRİYORLAR"

Trend Micro Akdeniz Ülkelerinden Sorumlu Güvenlik Danışmanı İnanç Ilgın, RedHack’in kurumlara nasıl saldırdığını şöyle anlattı: “Redhack, saldırı için iki yöntem kullanıyor. İlk olarak binlerce bilgisayara zararlı yazılım sızdırıyor. Bu şekilde bilgisayarların kontrolünü ele geçiriyor ve bilgisayarlar “zombiye” dönüşüyor. Binlerce bilgisayar aynı anda saldırınca internet sayfaları çökmeye başlıyor. İkinci yöntemde ise bu kez kurumların zaafları tespit ediliyor ve saldırı başlıyor.” Ilgın, kurumlarda kullanılan hassas önemdeki verilere sahip sistemlerin güncel tutulmasının altını çizdi.

 

REDHACK KİMDİR

15 yıl önce 3 kişi tarafından kurulan RedHack’in çekirdek kadrosu küçük gibi görünse de grup, 100 kişiyi aşkın hacker’la birlikte çalışıyor. Anonymous’a nazaran grubun en önemli özelliği birbirini tanıyan üyelerden oluşması. Siyasi bir örgüye bağlı olmadıkları ısrarla belirten grup, kendilerini “sosyalist ve devrimci” olarak tanımlıyor. (Hürriyet)