Strasbourg’daki parlamento oturumunda hararetli tartışmaların ardından yapılan oylamada ACTA, 39 “Evet“e karşı 478 “Hayır” oyuyla reddedildi.

 

ACTA, fikri mülkiyet haklarının korunması için sahte tüketim mallarının sıkı denetlenmesini ve internetten yasa dışı yollarla video ve müzik eserlerinin indirilmesinin, paylaşılmasının kontrol altına alınmasını hedefliyordu.

 

Anlaşma internet özgürlüğünü kısıtlayacağı kaygıları nedeniyle tartışmalara yol açmış, birçok ülkede protesto gösterileri düzenlenmişti.

 

YEŞİLLER: 2 YILLIK KAMPANYANIN ZAFERİ

Yasanın reddi için iki yıldır sokak eylemleri ve imza kampanyaları da dahil olmak üzer büyük bir kampanya yürüten Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu da sonuçtan memnun. Yeşiller, kararın Avrupa yurttaşlarının zaferi olduğunu belirtiyorlar.

 

Britanya Korsan Partisi lideri Loz Kaye de sonucun dijital haklar açısından büyük bir zafer olduğunu ve demokrasinin özel çıkarlara ve karanlık köşelerde yapılan lobi çalışmalarına üstün geldiğini söyledi.



Avrupa Parlamentosu Yeşil milletvekilleri'nden "Merhaba demokrasi, güle güle ACTA" dövizleri. Reinhard Bütikhofer, Daniel Cohn Bendit, Claude Turmes, Rebecca Harms görüntüde.

(Yeşil Gazete)