İngiltere'de aşk ve beyin fonksiyonlarının incelendiği bilimsel bir çalışma, aşk halinde romantizmin süresinin 937,5 gün sürdüğünü ortaya koydu.

İngiltere 'de aşk ve beyin fonksiyonlarının incelendiği bilimsel bir çalışma, insanın aşık olduğunda beyindeki nefret duygusunu harekete geçiren bölümün devre dışı kaldığını, aşk halinde romantizmin süresinin 937,5 gün sürdüğünü ortaya koydu.

Medicana International Ankara Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülküf Önal, aşk ve nefretin çok yoğun duygular olduğunu ve bu duyguların beyin hareketliliği açısından benzer özellikler gösterdiğini söyledi.

Önal, Prof. Dr. Semir Zeki liderliğinde İngiltere'de yürütülen ve Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme tekniğinden yararlanılarak gerçekleştirilen çalışmada, aşk gerçekleştiğinde, beyinde meydana gelen değişikliklerin incelendiğini anlattı.

Romantizmin süresinin de araştırmalarda ‘937,5 gün’ olarak saptandığını ifade eden Önal, "Katılımcı çiftlerin yüzde 83'ü, evliliklerinin ilk aylarında el ele tutuştuğunu belirtirken, 937,5 gün sonra bu oran yüzde 38'e iniyor. Evliliğin üçüncü yılında ise çiftlerin yüzde 83'ü yıl dönümlerini kutlamak için uğraşmıyor" dedi.