Adobe, dijital görüntüleme endüstrisinin geleceğini yansıtan Adobe Photoshop CS6'nın beta sürümünü Adobe Labs üzerinden duyurdu. Kullanıcılar ücretsiz olan beta sürümünü indirip, ürünü deneyebiliyor ve üründen sorumlu ekibe geribildirimlerde bulunabiliyor. Devrim niteliğindeki inovasyonlarla, özelliklerle ve inanılmaz performans iyileştirmeleri ile dolu olan Photoshop CS6 beta sürümü, Mac OS ve Microsoft Windows platformları için erişilebilir durumda. Ürünün son sürümü 2012'nin ilk yarısında bekleniyor.

 

Adobe Ürünler ve Kreatif Medya Çözümleri Başkan Yardımcısı Winston Hendrickson "Photoshop CS6, görüntülemede inovasyonun sınırlarını inanılmaz hız ve performanslarla zorlayan, dönüm noktası niteliğinde bir sürüm olacak. Photoshop CS6'nın bu beta sürümünü kullanıcılarımızla paylaşmak için daha fazla bekleyemedik. Kullanıcılardan geri bildirimlerini alıp, beta sürümünü günlük yaratıcı iş akışlarına entegre etme yollarını bekliyoruz" dedi.

 

Photoshop CS6 beta, Adobe'nin büyük performans artırımlarına, görüntüleme büyüsüne ve dijital görüntü işleme alanında kullanıcılara yeni bir deneyim sunacak yaratıcılık araçlarına olan odağını gözler önüne seriyor. Temel özellikler, İçerik-Bilinçli araçlara yapılan eklemeleri barındırıyor: İçerik-Bilinçli Yama özelliği, kullanıcılara, görselin bir bölümünü seçip kopyalayarak ve başka bir alana doldurarak ya da "yamalayarak" daha geniş kontrol imkanı sağlıyor. İçerik-Bilinçli Hareket ise kullanıcılara bir nesneyi görselde bir yerden bir yere "sihirli bir biçimde" taşıma olanağı sunuyor. Kullanıcılar; Liquify, Puppet Warp, Transform and Lighting Effects gibi popüler düzenleme araçlarında neredeyse anında sonuçlar veren ve görsellerin ortaya çıkmasını sağlayan, karanlık bir kullanıcı arayüzüne sahip rafine ve modern bir arayüzün kullanımına imkân veren Adobe Mercury Graphics Engine ile inanılmaz bir performans deneyimi yaşayacaklar. Yeni ve yeniden düzenlenmiş tasarım araçları, tasarım yapmayı daha hızlı ve daha verimli hale getiriyor. Vektörel katmanlar kullanıcıya kesik çizgiler ve eğimli fırça darbeleri uygulama imkanı sağlarken, katman arama özelliği hızla ihtiyacınız olan katmana odaklanmayı sağlıyor. Yeni yazı tipleri, tasarımcılara, dizaynlarında, hızla yazı iyileştirmeleri yapma imkanı veriyor. Photoshop CS6 beta; Adobe Photoshop CS6 ve Adobe Photoshop CS6 Extended tarafından sunulan, yeni 3D düzenleme özelliği ve kantitatif görsel analizi gibi özelliklerin tümünü sunuyor. Bu özellikler, Photoshop CS6'nın piyasaya sunulacak olan sürümü hazır olduğunda da, sürümün içeriğinde bulunacak.

 

Photoshop CS6 beta sürümüne ücretsiz bir şekilde İngilizce olarak ulaşılabiliyor. Kullanıcıların kurulum esnasında, tek seferlik bir giriş ve ürün aktivasyonu işlemi için bir Adobe ID tanımlamaları gerekiyor. Photoshop CS6 beta'nın nasıl kurulacağı konusunda, www.adobe.com/go/photoshopcs6 adresi ziyaret ederek bilgi alınabiliyor.

 

(maxihaber)