İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şemsi Paşa Camisi önündeki çalışmayla ilgili, cami içinde değil bahçe duvarlarında çatlaklar olduğunu belirterek, "Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Topbaş, gazetecilerin Şemsi Paşa Camii'ndeki çatlaklarla ilgili sorusunu yanıtladı. Topbaş, sahillerin daha fazla yaşanabilir olması için proje hazırladıklarını, bu proje kapsamında Üsküdar sahilinden Harem'e doğru sahil boyunca yürüme bandını genişletmek ve orada yaşanan yoğunluğu azaltmak için çalışma yapıldığını anlattı.

Çalışmanın, koruma kurulundan da onay alıp proje haline getirildiğini dile getiren Topbaş, şöyle devam etti: "Şemsi Paşa Camii'nin içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli ve bu kazık çakmayla etkilenme değil. Cami önünde kazıklar kısmen çakıldı fakat dolgu ve ilave yapılmadan bu kazıklar kesilecek. Orada 3.5 metrelik bir yaya bandı, yürüyüş imkanı olacak, daralacak ama diğer taraftaki çalışma, uygulama devam edecek. Önemli eserlere dikkat etmemiz, hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Mesai arkadaşlarıma bu konuda daha hassas davranmalarını özellikle ifade ettim."

"Bu öngörülememiş bir hasar mıydı?" sorusu üzerine Başkan Topbaş, Proje Daire Başkanlığı'nın bir çalışma yaptığını, bu çalışmanın Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan onay aldığını ve ardından uygulamaya geçildiğini ifade etti.