Kayseri'nin Melikgazi ilçesinin Tavlusun Mahallesi'ndeki tarihi Rum kilisesini, 2013 yılında "satın alan"  Ömer Sicimoğlu, kiliseyi internetteki bir alışveriş sitesinde arazisiyle birlikte satışa çıkardı.

Tarihi Rum kilisesini satabilmek amacıyla,  internet sitesine ilan veren Sicimoğlu, kiliseyi 2013'te "özel kullanım amacıyla" satın aldığını söylerken, "Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi burayı almak istedi. Biz de devretmeye hazırdık ancak sonra vazgeçtiler. Bunun üzerine satmaya karar verdik. İnternet sitesine ilan verdik. 2 bin metrekare arsası var. İmar planında da kilise olarak yer alıyor. 400-450 bin euro istiyoruz. Teklifleri değerlendireceğiz," dedi.

Milliyet'in yer verdiği habere göre, kilisenin restore edilebileceğini söyleyen Sicimoğlu, "tarihi eser, daha fazla tahrip olmadan değerlendirebilecek kişilerin eline geçsin" temennisinde de bulununuyor.

18. YÜZYILDA İNŞA EDİLDİĞİ TAHMİN EDİLİYOR

İnternette satışa çıkarılan kilisenin inşa tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, 1819'da kilisenin onarım görmesi nedeniyle yapımının da 18. yüzyıla tarihlendirildiği belirtiliyor.

Doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlı kilise, 3 neften oluşuyor. Girişte lento taşının üzerindeki kitabenin tarihi eser kaçakçıları tarafından çalındığı sanılıyor.
Bakımsızlık nedeniyle doğal tahribata da uğrayan kilisenin sal taşlarıyla döşeli zemini de yapılan kaçak kazılar nedeniyle tahrip edilmiş.