Batman’ın Kozluk İlçesi’ne bağlı Koçaklar Köyü’nde hayvancılık yapan Mahfuz Nazar, büyütmek için yıktığı ahır enkazında, taş kaplamalı sandık içerisinden 50 parçalık altın bileklik, sikke, gümüş, bronz ve cam yüzük ile küpe buldu.

Kozluk İlçesi’ne bağlı Koçaklar Köyü’nde, bir ahırda küçük bir define bulundu. Taş kaplamalı sandıkta Roma Dönemi’ne ait 50 parça altın bileklik, sikke, gümüş, bronz-cam yüzük ve küpe bulan Mahfuz Nazar, küçük defineyi Batman Müze Müdürlüğü’ne teslim etti. Önceki gün besi çiftliğini genişletme için kazı çalışmaları sırasında yarım metre derinlikte, taş sandığa rastlayan Nazar, kilitli taş sandığı açtığında Roma dönemine ait bir gömü bulduğunu söyledi. Tesadüfen bulduğu defineyi, dolandırıcı şebekelerinden uzak tutmak için Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Müze Müdürlüğü’ne tutanakla teslim eden Mahfuz Nazar, müzenin altınlara değer biçmesini bekliyor.

Batman Müze Müdürü Tenzile Uysal, önemli höyüklerin bulunduğu Batman il sınırlarında toprağında tesadüf sonucu önemli eserleri bulan bazı vatandaşlara her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi. Koçaklar Köyü’nde ahır enkazında bulunan 50’ye yakın eserin komisyon tarafından incelemeye alındığını belirten Uysal, şöyle dedi:

"Komisyonumuz Roma dönemine ait eserlerin etüd ve envanter işlemlerini yürütüyor. Yakın bir tarihte komisyon eserlere değer biçecek. Vatandaşların bulduğu eserleri müzemize getirmesi sevindiricidir." (Milliyet)