Amerikalı arkeologlar bugünkü Virginia eyaleti olan bölgeye ilk yerleşen İngiliz kolonicilerin 1600'lerde yaşanan kıtlık sırasında insan eti yediğini tespit etti. Kazılarda bulunan 14 yaşında kız iskeleti, yamyamlığa işaret eden izler taşıyor.

Amerika'ya yerleşen ilk kolonicilerin hikayesi Pocahontas'taki kadar romantik olmayabilir.

Amerikalı arkeologlara göre, Virginia eyaletine yerleşen ilk İngiliz koloniciler, 1607-1625 yılları arasında büyük bir kıtlık yaşadı ve hayatta kalabilmek için insan eti yedi.

Kolonicilerin kalıntılarının bulunduğu Jamestown Yerleşkesi'nde yapılan kazılar, 14 yaşında bir kızın saldırıya uğramış iskeletini ortaya çıkardı. İskelet, hayvan kemikleriyle birlikte bir mahzende bulundu. Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi'nden arkeologlar, saldırı izlerinin yamyamlığa işaret ettiği görüşünde.

Amerika'daki ilk İngiliz yerleşkelerinde kedi, köpek, fare ve ayakkabıların yanı sıra, insan ölüsü yendiği iddiası şu ana kadar arkeologlar tarafından ciddiye alınmamıştı.

Bilimadamlarına göre "Jane" adını verdikleri bu son iskelet, kolonilerde görülen tek yamyamlık vakası değil.

İskelet, kazının yapıldığı Jamestown'da ziyaretçileri odada göreceklerinin ne olduğuyla ilgili uyaran bir işaretle sergilenecek.

Washington'daki Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'ne ise, Jane'in bilgisayarla yaratılmış bir görüntüsü konulacak.